– Det har vært en langdryg affære, men nå er vi endelig enige om hvordan vi skal løse saken, sier finansbyråd Jens Ingvald Olsen.

Mandag vedtok byrådet at de skal gå inn for avtalen mellom fylket og kommunen som regulerer et makebytte mellom de to der fylket får overta en kommunal tomt på Skattøra for å etablere bussoppstillingsplass, og der kommunen får overta en fylkeskommunal tomt bak Tannhelsehuset i Breivika for å bygge Helsehuset.

Ryddet bordet

– Vi har nå blitt enige om de punktene som vi tidligere ikke hadde avklart. Vi har nå ryddet hindringene av bordet og kan gå videre med arbeidet, sier Olsen.

Byrådet har som sagt saken på sitt bord mandag, mens fylkesrådet og fylkestinget skal ta endelig stilling til avtalen senere denne uken.

– Det har som sagt tatt lengre tid enn beregnet, men nå kan vi sette i gang med den fysiske byggingen av Helsehuset – og det er ikke en dag for tidlig, sier Olsen.

Penger

Nå skal det sies at det er eierskapsforholdet til tomtene som nå er avklart – det gjenstår fortsatt å bli enige om hvorvidt det skal betales penger til en av partene.

– Det skal vi i drøftinger om, men hvorvidt vi eller fylket skal betale er noe som ikke vil påvirke eierskapet. Blir vi ikke enige på bakgrunn av takst og verdivurdering vil saken avgjøres ved skjønn, sier Olsen.

Han håper at kommunens nye Helsehus skal stå ferdig i august eller september 2017 etter en beregnet byggetid på cirka et år.

Omfattende helsetilbud

– Man har allerede begynt å produsere modulene som skal fraktes opp til Tromsø og monteres, sier han.

Helsehuset skal på sikt inneholde legevakt, korttidsplasser, mottak for utskrivingsklare UNN-pasienter og rehabiliteringsplasser.

foto
FINANSBYRÅD: Jens Ingvald Olsen er glad for at forhandlingene med fylket er klare. – Det har vært en langdryg affære, sier han. Foto: Marius Hansen