– Dette blir Nord-Norges desidert største riveprosjekt. 11 slitne industribygg tilsvarende 20.000 kvadratmeter skal rives i løpet av høsten, sier daglig leder Eirik Espejord i Kræmer Eiendom.

Høyhus i 13 etasjer

Rivingen skjer i forbindelse med byggestarten for nybygget til Statens vegvesen på Stakkevollveien 35 og 37. I det samme kvartalet er det også planlagt et såkalt punkthus eller høyhus. Det er blitt flyttet på i forhold til den opprinnelige reguleringsplanen, for å gi gunstigere sol- og skyggeforhold til omgivelsene.

– Det er usikkert hvor mange etasjer det blir på, men vi har vurdert 13 etasjer. Vi mener den nye plasseringen er bedre, og vil bare skyggelegge Stakkevollveien og parkeringsplassen foran Eurospar, sier daglig leder Eirik Espejord i Kræmer Eiendom.

De har også tatt nye grep for å gjøre områdene mer attraktive både for dem som skal jobbe og bo i området. De planlegger blant annet å ta sjøen i bruk aktivt.

Skjermet for støy

– Vi ønsker å trekke sjøen inn i kvartalet. I reguleringsplanen er dette området bare fylt ut for å få en stor flate, vi ønsker å bedre kvalitetene på området ved å lage en brygge, kanal, flytebrygge, båtplasser og gi muligheter for rekreasjon.

Ifølge rammesøknaden de har sendt til kommunen ser Kræmer Eiendom for seg muligheter for kafé og spesialforretninger i tilknytning til dette området. Noe av tanken bak er å lage et område skjermet fra trafikkstøyen fra Stakkevollveien.

– Det skal ikke være biltrafikk her, men et sted man kan nyte lunsjen stille og fredelig, og et uterom med en del kvaliteter vi ønsker inn. Vi prøver å få til at området kan brukes til rekreasjon hele døgnet.

Oppgradering

Rivingen i høst skal være ferdig i januar 2017, da det er planlagt byggestart for Statens vegvesens nybygg.

Espejord mener de endringene som nå kommer langs Stakkevollveien, vil bli et positivt løft.

– Det blir en skikkelig oppgradering, med helt ny fasade og nye, moderne bygg som erstatter gamle industribygg.