Torsdag er det åpning  Ikeas "service & pickup point" på Håpet i Tromsø.  Dette er Ikeas midlertidige utstillingssenter og lager i påvente av varehuset som skal være på plass i løpet av 2019.

Dette er snakk om utstillinger av kjøkken, garderobe og bad på drøye tusen kvadratmeter. Kundene skal få hjelp til bestilling og tegninger, samtidig som man kan hente varene på samme plass.

Travelt før åpningen

- Vi har offisiell åpning i dag. I stedet for å klippe et bånd, så har vi en tømmerstokk som skal sages over. Det er det byrådsleder Øyvind Hilmarsen og butikksjef Mari Bakken som skal sage over, forteller kommunikasjonsrådgiver Kristian Willanger i Ikea.

Han forteller at det har vært travelt fram mot åpningen.

- Vi har jobbet frem til siste time og det har vært veldig travelt. Nå er alt på plass og vi gleder oss veldig til å få vist fram det vi har.

Willanger håper utstillingssenteret vil bli godt besøkt.

- Nå er det åpent for alle og vi håper selvfølgelig på masse folk.

Utstillinger

Bygget, som Ikeas "Service & pick-up point" nå holder til i, har blant annet huset Staples/Binders tidligere og ligger i Ærfuglveien.

Ikeas varehus i Tromsø åpner ikke før i 2019, men allerede nå skal det være enklere for tromsøværinger å bestille varer fra møbelgiganten.

– Det blir snakk om utstillinger av kjøkken, garderobe og bad på drøye tusen kvadratmeter. Samtidig vil vi ansette personell med fagkunnskap på de ulike områdene. Det betyr at kundene i Tromsø vil få profesjonell hjelp med blant annet tegninger og bestilling. Når det er gjort, vil varene kunne hentes på samme plass, uttalte kommunikasjonssjef i Ikea Norge, Jan Christian Thommesen i mars.

Utfordring

Et titall tromsøværinger er blitt ansatt av Ikea for å drifte det nye konseptet i Tromsø og den nye butikksjefen, Mari Bakken, har forklart at dette er hennes hittil største utfordring.

Under åpningen vil blant annet byrådsleder Øyvind Hilmarsen være til stede. Han har tidligere sagt at Ikea er svært viktig for Tromsø kommune.

Byrådsleder Øyvind Hilmarsen sammen med butikksjefen for Ikea i Tromsø, Mari Bakken. I dag åpner de utstillingssenteret i Tromsø Foto: Ronald Johansen
Foto: Ronald Johansen