Tirsdag skulle det stemmes over Rødts mistillitsforslag mot justisminister Sylvi Listhaug i Stortinget, men siden Listhaug valgte å trekke seg frivillig tirsdag morgen ble ikke forslaget behandlet likevel.

Listhaug la ut et nytt innlegg på Facebook, hvor hun skriver at det opprinnelige innlegget hennes «har omgjort norsk politikk til en barnehage. Da mener jeg det er mitt ansvar å opptre voksent. Jeg har opplevd dette som en ren heksejakt», skriver hun.

– Jeg tar sterkt avstand fra ordbruken hennes i dagens innlegg. Det er hennes egne handlinger som har ført til at hun måtte gå. Dette handler ikke om at det er synd på henne, men på at hun ikke har tillit i Stortinget, sier Cecilie Myrseth (Ap), stortingsrepresentant fra Troms.

Vil ta til motmæle

Myrseth mener Erna nå er svekket som statsminister, men forventer at regjeringen tar ned temperaturen på den offentlige debatten.

– Det hviler et særlig ansvar på statsministeren, men vi må alle bidra til at vi får et anstendig ordskifte.

– Hva blir viktig for Ap å ta med seg videre etter denne saken?

– Jeg tror alle nå har fått en vekker angående det ekstreme hatet vi ser i kommentarfeltene. Det er mye av det samme tankegodset som vi så etter 22. juli. Vi har i for liten grad tatt til motmæle mot dette hatet, og det kan jeg garantere at vi vil gjøre i tiden fremover, sier hun.

AVSPORING: SVs Torgeir Knag Fylkesnes mener at hele Listhaug-bråket er en avsporing, og at man må få debatten tilbake til viktigere politiske saker som oppvekst, utdanning og klima.

– En avsporing

– Jeg mener det er helt på sin plass at justisministeren går av. Hun angrer ingenting og varsler i dagens innlegg på Facebook at hun vil fortsette ufortrødent, sier SVs stortingsrepresentant fra Troms, Torgeir Knag Fylkesnes.

Nå har opposisjonen en kjempejobb foran seg, mener han:

– Vi har latt de høyreekstreme få dominere hva som skal være på agendaen i norsk politikk, men denne saken er en avsporing. Jeg tror ikke folk på yttersida av Senja er så opptatt av fremmedkrigere. De er mer opptatt av oppvekst, utdanning og klima.

FORTSATT BORGERLIG: Kent Gudmundsen (H) er fornøyd med at Erna Solberg fortsetter som statsminister.

– En beklagelig situasjon

Kent Gudmundsen, Høyres stortingsrepresentant fra Troms, mener at utfallet av saken tvang seg fram slik situasjonen utviklet seg.

– Det er en beklagelig situasjon man har havnet i, og det var viktig at man fant en løsning som innebar at man kunne fortsette med Erna som statsminister.