Han var blant de mange hundre ungdommene på Utøya den 22. juli 2011. Selv ble han skutt fem ganger av massedrapsmannen: en gang i venstre skulder, venstre hånd, venstre lår og i høyrearmen. Skuddet som traff hodet hans gjorde ham blind på det ene øyet.

I dag har 20-åringen fra Svalbard delt et bilde både på sin Facebook-side og sin Twitter-profil. Bildet viser skaden han ble påført av massedrapsmannen, en skade han må leve med hver eneste dag. Det skriver VG.

- Jeg la ut bildet fordi det er et symbol på at noen sår ikke gror. Det mener jeg det er viktig å huske på på en dag som denne. For mange er det tre år siden 22. juli rammet - for mange av oss lever vi med 22. juli hver dag, også den 21. og den 23. juli, sier Hanssen til VG.

- Går opp og ned

Dagen tilbringer han sammen med venner og familie hjemme i Nord-Norge, hvor de besøker gravplassene til folk de kjente som ble drept. Selv om han ikke lenger er med i AUF, understreker han at «i dag er vi alle AUF-ere».

- Hvordan har du det ellers?

- Jeg har det i utgangspunktet veldig fint på mange måter. Det går litt opp og ned. Noen dager er tunge, men de fleste dagene er fine, sier han, og legger til at mange av de som var på Utøya den 22. juli 2011 både var og er hans beste venner.

I dag oppfordrer han alle til å vise medmenneskelighet.

- Jeg håper at alle tar like godt vare på hverandre i dag som, slik man gjør med hverandre resten av året, sier Hanssen.

Minnemarkeringer

Flere arrangementer blir avholdt tirsdag for å markere at det er tre år siden terroren rammet Norge. 77 mennesker ble drept i angrepene på Utøya og i Regjeringskvartalet.

Både statsminister Erna Solberg (H) og AUF-leder Eskil Pedersen talte under minnemarkeringen i Regjeringskvartalet klokken ti tirsdag. Senere på dagen ble det arrangert en håpsgudstjeneste i Oslo domkirke, hvor kronprins Haakon, tidligere statsminister Jens Stoltenbrg og nåværende statsminister Erna Solberg deltok.

Her holdt Ap-leder Jonas Gahr Støre tale, og sa blant annet at 22. juli alltid vil være en dag samfunnet kan slå ring mot gjerningsmannens holdninger.

- Det er vår oppgave å vise at demokrati har den styrken som trengs. Hvert enkelt menneske er like mye verdt, sa Støre.