Unge kvinner i registolen er ikke en hyppig tendens i teatret, likevel er det akkurat der man finner Tromsøværingen Sigrid Strøm Reibo som på kort tid har høstet lovord for sitt talent.

– Det er både overraskende og veldig hyggelig å bli nominert, uttaler Reibo om sin nominasjon til Årets tromsøværing.

Etter sin norske regidebut med forestillingen «Vente på Godot» på Hålogaland Teater i 2010 ble Reibo nominert til Heddaprisen for beste regi, som kan regnes som norsk scenekunsts høyeste utmerkelse.

I år vendte 29-åringen nesen nordover igjen. Da som regissør for «The Black Rider», som både har mottatt strålende kritikker og gode publikumstall.

– Det har vært utrolig bra å komme tilbake, og jeg føler meg godt mottatt. Å jobbe på Hålogaland Teater igjen har som sist

vært en svært positiv opplevelse med både flotte folk foran og bak scenen, å komme dit er som å komme hjem.

Solid utdanning

Den unge regissøren flyttet direkte fra Tromsø etter fullført videregående og har siden fått en solid utdanning mot sitt mål om å kunne jobbe som regissør.

Derfor er det ikke rart hun nå setter pris på mulighetene til å kunne jobbe i hjembyen.

– Jeg har stort sett ikke bodd hjemme i Tromsø før jeg kom tilbake hit i 2010, så det er utrolig deilig når jeg får være her å jobbe, sier Reibo.

Intensiv vår

Og tromsøjenta er fortsatt sulten på nye suksesser. I tillegg til å skulle ha regien på Nordnorsk Opera og Symfoniorkester sin oppsetning av Puccinis opera «La Bohème» som har première i mai, skal hun også til Stavanger og Rogaland Teater for som instruktør for «Misantropen» av Moliere.

– Mitt neste stopp er nå Stavanger, hvor jeg skal ha prøver fram til 1. mars, deretter kommer jeg tilbake til Tromsø og prøvene på «La Bohème» 16. mars. Noe jeg gleder meg veldig til.

MERITTER: Sigrid Strøm Reibo har på kort tid gitt Hålogaland Teater mye suksees med sin regi. Foto: Marius Hansen