Det er ett av forslagene som står i innkallingen til generalforsamlingen 22. oktober. Det innebærer at dagens aksjekapital på 2,2 millioner kroner — som i realiteten er tapt — avskrives.

Var negativ

Videre slår styreleder Svein Kristian Wikstrøm fast at aksjekapitalen allerede ved årsskiftet var negativ. Årets underskudd anslår han til å bli på 5,5 millioner kroner — 500.000 kroner større enn det iTromsø tidligere har antydet.

– Derfor er det riktig å sette kapitalen til null og innløse alle aksjer. Samtidig åpner styret for tegning av ny aksjekapital — totalt 1 million kroner.

Wikstrøm skriver at pålydende skal være 100 kroner, men at nye aksjonærer må betale 500 kroner for den samme aksjen.

Fravikes

Det er også klart at styret i Døgnvill AS ikke har til hensikt å gi dagens aksjonærer fortrinnsrett. Derimot er størrelser som Kjetil Emil Olsen og Erik Mathisen gitt en lovnad om kjøp av minst 2.550 aksjer hver. På den måten sikrer duoen seg majoriteten av selskapet.

– Styret mener at det er viktig å knytte til seg de utvalgte tegnerne som et viktig ledd i den videre finansieringen av selskapet, skriver Wikstrøm i innkallingen.

Samtidig åpnes det for at nye og eksisterende aksjonærer kan kjøpe mellom 4.900 og 5.900 aksjer. Fristen er satt til 28. oktober.

iTromsø gjorde i kveld flere forsøk på å komme i kontakt med Kjetil Emil Olsen, uten å lykkes.

Dekke tap

Døgnvill-styret legger ikke skjul på at en betydelig del den nye kapitalen vil gå med til å dekke selskapets tap. Samtidig gjør styrelederen det klart at det ikke er hensiktsmessig med et høyt beløp registrert som aksjekapital.

For å få hele prosessen gjennomført, foreslår Wikstrøm at selskapet endrer sine vedtekter. Ordlyden er at aksjekapitalen går fra nevnte 2,2 til 1 million kroner.

Årsaken til årets gigantunderskudd mener styret skyldes de økonomiske problemene som oppsto i fjor — med akkord og innhenting av ny kapital.

Lite publikum

Her heter det at festivalen kom sent i gang med planleggingsarbeidet på grunn av de økonomiske utfordringene.

Styret erkjenner også — uten å utdype forholdet — at det ble gjort strategiske feilvurderinger i forhold til booking av artister.

Konsekvensen ble at Døgnvill kom på etterskudd på flere områder — ikke minst i markedsføringen av artistene.

I tillegg til at fokus ikke var på rett sted, klarte ikke årets festival å trekke det antall publikum som var nødvendig for å dekke kostnadene.

Sluttelig kommer det fram i styrets forslag til plan for Døgnvill at årets program ikke var attraktivt nok og at artistene ble lansert altfor sent.

FÅR OPSJON: Kjetil Emil Olsen. Foto: john s
STYRELDER: Svein Kristian Wikstrøm. Foto: Ronald Johansen