Høydepunktet for året som har gått mener Sørbøe definitivt var å gjøre rollen som Jeppe på Hålogaland Teater (HT), i en moderne form.

– Det var en veldig fin opplevelse på alle måter, et fantastisk flott stykke, styrt av en utrolig dyktig regissør. For meg som ikke har gjort så mye teater var det veldig spennende. Å få lov til å gå inn i en rolle fullt og helt, sier han.

Underholderen

Folk flest gjenkjenner den etablerte humoristen fra kabaret og revyscenen. Det passer også med tituleringen hans i nominasjonen til Årets Tromsøværing 2013: «Byens artigste gledesspreder».

– Hvorfor er du så morsom, Sørbøe?

– Umulig å svare på. Men jeg har bestandig hatt stor glede av å underholde. Dermed har jeg vært godt motivert for å holde på med sånne ting.

Tilbakemeldinga som publikum gir, og opplevelsen av å stå på scenen — og av og til oppleve at det strømmer latter tilbake — det går ikke an å få for penger.

I tillegg er humor en døråpner også for mer vanskelige tema.

– Klarer man å bringe litt humor inn der, er dem som er i mottakerenden av budskapet lettere å nå.

Gledelig nyår

Han ble både glad og overrasket over nominasjonen til Årets Tromsøværing.

Det er en gave at folk orker å følge med på hva jeg gjør, sier Sørbøe.

– Mange fantastiske kandidater. Men om jeg kan, må jeg få sette min stemme på Ragnar Olsen. Jeg tror ikke folk i byen er helt klar over hvilken kapasitet vi har her midt iblant oss. Jeg har stor respekt for Ragnar Olsen.

Han mener 2013 har passert på en god måte. Etter nyttår venter en liten tur med «Påtryneteateret» til et par spillsteder. Videre skal han også gjøre et prosjekt sammen med Ketil Høegh, som handler om Petter Dass.

– Hva ellers 2014 bringer er ikke godt å si. Som frilanser blir veien litt til mens man går. Jeg gleder meg til nytt og spennende år, sier Sørbøe.

De nominerte til prisen er:

Ruben Yttergård Jenssen

Bjørn Steinar Johansen

Finn Arve Sørbøe

Ragnar Olsen

Kate Eines

Sally Parkinson

ASVO

Jonny Hansen

Roshild Jensen

Karianne Lilleng