Nylig skrev iTromsø om at rektor, elever og foreninger som samlet seg i den godt brukte ski- og akebakken ved Mortensnes skole. De protesterte mot kommunens planer om å bygge boliger her, som er beskrevet i kommuneplanens arealdel for 2015–2016 – konsekvensutredning av nye utbyggingsområder.

– Søknadsfristen gikk ut på fredag, og nå skal vi se gjennom innspillene og bearbeide dem, sier politisk rådgiver for byutvikling, Tom Erik Forså.

– Vi er veldig glad for at folk engasjerer seg, og det blir spennende å høre hva folk mener. Vi vil ta innspillene på alvor, legger Forså til.

– Byen mer kompakt

Det er flere grunner til at kommunen har planer for dette området.

– I kommuneplanen har vi prøvd å utnytte deler av Tromsø enda bedre ved å gjøre byen mer kompakt, redusere transportbehovet og legge til rette for attraktive boligområder med sterk tilknytning til nærmiljøet, sier Forså.

Foreløpig har han ikke fått oversikt over alle innspillene som er sendt inn etter høringsfristen gikk ut fredag.

– Men jeg håper det har kommet inn mange.

Flere innvendinger

Dette har blant annet kommet fram i innspillene for boligbygging så langt:

IF Skarp mener at problemstillingen rundt støy og eventuelle restriksjoner på bruken av Skarpmarka er den største utfordringen. Også at idrettsforeningen har satt opp et klubbhus i området som det i år vil legges ned betydelige økonomiske ressurser i, for å oppgradere.

Mortensnes skole, i samarbeid med elevråd, FAU, bydelsråd, velforening og idrettslag har gjennom mange år jobbet for å skape et godt aktivitets- og fritidstilbud for bydelen. Utbyggingen vil utgjøre et betydelig inngrep i det tilbudet som allerede er etablert, og som er under utvikling. De mener også at per i dag har området en svært uoversiktlig trafikksituasjon i bomiljøet. Utbyggingen vil derfor øke og forverre dette trykket.

Arbeides med

Forså forteller at målet er å behandle og bearbeide innspillene i løpet av sommeren.

– Vi vil starte saksbehandlingen nå, og komme med et planforslag rundt august eller september, sier han.

protesterer: Spesielt er alle elevene ved Mortensnes skole imot boligbygging i ski- og akebakken sin. Foto: Katharina Mila Hesby