iTromsø har tatt turen til Bests selvbetjente stasjon ved Jekta Køpesenter. På tavla viser prisene 19,29 kroner literen for 95 blyfri og 19,39 kroner for diesel. Det er priser man ikke ser ofte i Tromsø. Også etter at kommunen fjernet den ekstra drivstoffavgiften.

Planting har kjørt mye denne sommeren, men mest på andre siden av landegrensen hos «Söta Bror».

– Der er prisene på et helt annet nivå. – Det er hyggelig å komme hjem fra ferie, og se så lave bensinpriser – at vi også kan nærme oss et mer levelig prisnivå, sier han og fyller tanken full.

LØP OG KJØP: – Man blir jo sjokkert når man ser priser under 20 kroner literen, sier Jan Engen. – Løp og kjøp, er oppfordringen hans. Foto: Jørn Mikael Hagen

Billigsalg

– Løp og kjøp. Nå er det billigsalg, sier Jan Engen og flirer.

Også han fyller full tank.

Engen kom over prisene ved en tilfeldighet, og svingte rett inn på stasjonen for å ta pumpene fatt.

– Man blir jo helt sjokkert når man ser literpriser til under 20-kroningen, supplerer han lattermildt.

SPARER: Tor-Steinar Ludvigsen har stor bil med stor tank. – Fyller man på de riktige tidspunktene kan man spare en tusenlapp i måneden, sier han. Foto: Jørn Mikael Hagen

Sparer en tusenlapp

Også Tor-Steinar Ludvigsen fant det lurt å fylle mandags formiddag. Han har rullet inn en av Tromsø Trafikkskolesenters store biler til stasjonen.

– Det er lurt å fylle nå, sier han og forklarer at bilen hans tar 100 liter, og med dagens priser koster full tank 300 kroner mindre enn om han hadde fylt dagen i forveien.

– Det har stor betydning for lommeboka å sjekke drivstoffprisene. Man kan fort spare en tusenlapp i måneden dersom man fyller på de riktige tidspunktene, sier han.

Kjempehyggelig

Men hvor lenge varer de hyggelige prisene?

– Får håpe så lenge som mulig, svarer daglig leder Jøran Albrigtsen hos Best Tromsø.

Men han påpeker raskt at det er markedet som bestemmer prisene, slik at et prishopp kan komme plutselig.

– Men det er kjempehyggelig at vi kan selge drivstoff til mer «normale» priser i Tromsø. Det er ikke tromsøbilistene bortskjemte med. Men jeg håper vi ser 19-tallet oftere fremover, avslutter han.

Nordlys melder at på Uno X sin stasjon ved Amfi Pyramiden, så var prisene under 19 kroner literen mandag formiddag.