Fylkesråd Roar Sollied (V) har sendt ut et dokument om tilbudsstruktur i videregående opplæring på høring. Her prioriterer fylkesrådet å bevare dansetilbudet på Kongsbakken, samtidig som at det taes høyde for at Musikk og Drama kan fortsette i Harstad med innsparinger.

Ifølge en pressemelding fylkesråden har sendt ut, anser fylkesrådet danseopplæringen som et storregion-tilbud, i og med at det er den eneste av sitt slag i Nord-Norge. Videre ønsker han å finne mer permanente lokaler for danseutdanningen i Tromsø.

Fortsatt samling i Breivika

Ifølge pressemeldingen fra fylkesråden går de inn for fortsatt å samlokalisere tilbudene fra Tromsø maritime og Breivika vgs. i Breivika. Det varsles også om en navneprosess for at den nye sammenslådde skolen skal ivareta den maritime profilen. Sammenslåingen planlegges å være en realitet høsten 2017.

Elektrofag, Teknikk og industriell produksjon og Helse- og oppvekstfag samles i Breivika. I tillegg har Fylkesråden foreslått at Hudpleie ikke videreføres i Tromsø fra 2016, og i Harstad fra 2015.

- Svært få gjennomfører utdanningen begge steder sett under ett, opplyser Sollied i pressemeldinga.

I høringen foreslås det også at Påbygning samles på Kvaløya vgs. for Tromsø sin del.

Mindre Medier og kommunikasjon

På grunn av lave søkertall foreslår også fylkesråden å redusere antall plasser på Medier og kommunikasjon.

Kapsieteten er foreslått redusert til 60 i fylket for 2015-16, derav 30 plasser i Tromsø. Disse er planlagt til Breivang vgs. De øvrige 30 plassene planlegges fordelt på Sør-Troms og Midt-Troms.

Høringsfristen er satt til 2. mai.