– Vi er i gang med å planlegge oppussingen og ser på hva som skal gjøres. Blant annet skal det males og toalettene skal pusses opp, forklarer senterleder ved Amfi Pyramiden, Marit Stokmo.

Kjøpesenteret i Tromsdalen har i flere årgått med planer om en omfattende utvidelse, men etter flere forsinkelser, ble det i november i fjor klart at planene er lagt på is inntil videre. I stede vil Amfi-kjeden i første omgang prioritere en oppussing av dagens lokaler.

Trivselsfaktor

– Pyramiden åpnet i 1991 og ut over nødvendig vedlikehold har det ikke skjedd så mye bortsett fra utvidelsen av senteret i 1997. Vi er derfor veldig glad for at Pyramiden nå får et ansiktsløft, påpeker Stokmo.

Ifølge senterlederen er en arkitekt fra Amfi-kjeden sentralt nå i gang med å se på hva som skal gjøres.

– Det er snakk om fellesarealene på senteret som skal pusses opp. Forhåpentligvis vil dette arbeidet komme i gang før sommeren.

Selv om Stokmo selvsagt håper at oppussingen vil tiltrekke flere kunder til kjøpesenteret, er det ifølge henne ikke hovedmotivasjonen.

– Jeg synes det er vel så viktig å gjøre det trivelig for de kundene vil allerede har her, samtidig som vi tenker på trivselen til de som jobber her, påpeker senterlederen.

Usikre kostnader

Eiendomssjef i Amfi region nord, Carsten Rimer, kan fortelle at de foreløpig ikke har bestemt seg for hvor omfattende oppussingen vil bli.

– Vi skal ha et møte i midten av mai der vi skal se på dette. Foreløpig har vi ikke konkludert, og dermed kan jeg på nåværende tidspunkt ikke si noe om prislappen. Det kan være at arbeidet vil koste alt fra noen få millioner til ganske mange millioner, forteller Rimer, før han legger til:

– Det er snakk om å gjøre en del kortsiktige grep for å gjøre senteret mer attraktivt, samtidig som vi fortsatt jobber med en langsiktig plan for utbygging av senteret.

foto
Marit Stokmo, senterleder ved Amfi Pyramiden, er glad for at Pyramiden nå skal pusses opp. Foto: Tom Benjaminsen