Høgli er én av 10 nominerte til årets tromsøværing med følgende begrunnelse:

Har gjennom et langt fotballiv, både som spiller og som samfunnskontakt i TIL, vært en uredd og markant stemme med høy sosial bevissthet. Har frontet homofiles rettigheter, jobbet mot samehets og sørget for inkludering av unge, gamle, syke og fattige i idretten, samt offentlig markert sin motstand mot korrupsjon og sportsvasking.

iTromsø pratet med 38-åringen, dagen etter at han hadde fullført sitt første maraton, i Spania. Der nådde han målet om å løpe under 3 timer og 15 minutter.

– Vi blir i Valencia til tirsdag, og så skal kose oss litt nå og være turist, sier Høgli.

Nominasjonen som «Årets tromsøværing» kom bardust på den tidligere fotballspilleren.

– Det var veldig overraskende og trivelig, men det er virkelig ikke priser og slikt som er drivkraften. Det er hyggelig hvis folk har glede av det man holder på med. Blant de nominerte vil jeg si det er et ekstremt felt, for å bruke løpespråket, sier Høgli.

– Fått nok

TIL med Tom Høgli i spissen, mottok rettssikkerhetsprisen 2022 sammen med Lise Klaveness, president i Norges Fotballforbund, i september.

Da ga de stipendet på 100.000 kroner til å «fremme rettighetene til migrantarbeidere gjennom organisasjonen Migrant Rights».

– Jeg har kanskje fått mitt og fått nok, sånn sett. Jeg setter veldig stor pris på å være nominert og i samme kategori som så mange flotte kandidater, som gjør utrolig ting. Det setter jeg veldig pris på, sier Høgli.

Han håper klubben vil fortsette i samme ånd. Nå forlater han TIL til fordel for sykkelrittett Arctic Race of Norway 2023.

– Det har vært et fint år for TIL på alle mulige måter. Jeg ser at også Forza Tromsø er nominert. Det viser at det skjer veldig mye bra i klubben og det er jeg veldig glad for, sier den gamle TIL-spilleren.

Han legger til:

– Det er det rette for meg nå å gjøre noe litt annet enn fotball. Jeg ser bare nå som jeg har løpt litt og konkurrert i en annen idrett. Det var veldig artig og jeg ser fram til å gjøre andre ting, sier Høgli.

Slik stemmer du

Til og med 13. desember kan du stemme på din favoritt til Årets tromsøværing 2022. Du kan avgi stemme på nett eller via SMS. Da sender du en sms med kodeord IT Årets <din kandidat> til 2399.

Her er de ulike nominerte du kan stemme på:

Forza Tromsø – send IT Årets Forza til 2399

Jørn Myrvoll og Svenn Martinsen Torneus – send IT Årets Nonsbu til 2399

Lars Kaupang – send IT Årets Lars til 2399

Henrik Markussen – send IT Årets Henrik til 2399

Anita – send IT Årets Anita til 2399

Edvard Johan Strand – send IT Årets Edvard til 2399

Seniorrevyen – send IT Årets Seniorrevyen til 2399

Albina Mahomedova – send IT Årets Albina til 2399

Natteravnene – send IT Årets Natteravnene til 2399

Tom Høgli – send IT Årets Tom til 2399

Husk at du kun kan SMS-stemme én gang per døgn.