foto
STORM: Søndag kveld ligger det an til å bli storm i Tromsø. Foto: Ronald Johansen

Det har lavet ned de siste dagene, og det skal det ifølge Vervarslinga for Nord-Norge fortsette å gjøre både torsdag og fredag.

– Torsdag vil det urolige været fortsette, med nedbør og en god del vind. Det er ventet sterk kuling på utsatte steder, sier Jon Austrheim, vakthavende meteorolog.

Han forteller at det i løpet av det neste døgnet fort kan komme mellom 10 og 20 centimeter snø i områdene i og rundt Tromsø, mens det lenger sør er ventet mellom 20 og 40 centimeter.

– Om man skal ut og kjøre i retning sør, bør man være obs. Det er som nevnt en del nedbør og sterk vind i høyden, sier meteorologen.

Kan bli storm i helga

Fredag morgen vil vinden avta og det vil bli en del færre byger utover ettermiddagen.

Temperaturen vil også stige noe i løpet av fredagen, da varme luftmasser fra sør er på tur innover landsdelen. Natt til lørdag og utover lørdags morgen er det ventet litt regn, men så skal det bli oppholdsvær utover ettermiddagen.

– Det blir mildere vær med sørlig kuling og regn av og til på lørdag. Regnet kommer skikkelig på kvelden. Søndag ser veldig våt ut. Da øker også vinden og det kan bli storm på kvelden, sier Austrheim.

Prognosene har endret seg

Langtidsprognosene viste samme værtype som vi har hatt de siste dagene utover i neste uke også. I dag har imidlertid bildet snudd.

– Utviklingen er ny, men om den holder seg, er det positivt for oss. Prognosene viser nå at det skal bli kaldere på mandag, med østavind og snøbyger, men så flytter ruskeværet seg sørover, slik at vi kanskje slipper billigere unna med tanke på nedbør og vind resten av uka, forteller meteorologen.