– Vi startet opp halv fire i natt, og brøytinga pågår fortsatt, sier Kai Vidar Kristiansen, ansvarlig for vei- og vinterdrift i Bydrift.

Bydrift har 18 kvinner og menn, deriblant et par ekstramannskaper, i sving langs veiene. Å brøyte bort snøen tar allikevel sin tid, siden den er svært tung, forklarer Kristiansen.

– Alle våre maskiner og biler er ute på gatene. Det er kun brøyting nå. Vi kjører ikke bort snøen, påpeker han.

– Hva blir prioritert først og sist?

– Som alltid er det hovedfartsårene først. Vi må sørge for at blålysetatene kommer seg frem, og heller ta sidegatene etter hvert, sier driftslederen.

O.L. Aunes gate i øvre sentrum fredag morgen. Foto: Ronald Johansen

Selv om det ligger snø på veien, kan det hende den allerede er brøytet, påpeker Kristiansen.

– Det kommer nye snøbyger hele tida, men vi kommer kjørende i flere runder, lover driftssjefen.

Gang- og sykkelveier fulle av snør gjør at mange myke trafikanter beveger seg ute i kjørebanene fredag morgen.

– Burde kanskje folk la el-sykkelen stå, og heller ta bussen i dag?

– Det gjelder egentlig også for biltrafikken. Noen ganger er forholdene slik at man heller kan velge bussen. Under forhold som nå synes jeg mer synd på folk med barnevogn eller rullestol, enn syklister.

Kristiansen oppfordrer alle som beveger seg i trafikken til å vise tålmodighet og respekt for hverandre. Og ikke minst brøytebilsjåførene.

– Vi jobber på spreng med utstyret og bemanninga vi har tilgjengelig. Så for Guds skyld, gi oss plass. Fjern søppeldunken, biler og andre ting som ikke trenger å stå ute der det brøytes, sier driftssjefen.