kommunikasjonsdirektør i SpareBank 1 Nord-Norge, Stig Arne Engen. Foto: Sparebanken Nord-Norge

Det sier kommunikasjonsdirektør Stig Arne Engen i SNN.

– Det er en god tilbakemelding på at folk oppfatter oss slik vi ønsker å fremstå – som en aktiv del av lokalsamfunnet.

– Jeg håper at folk ser oss som en bank som har god tilstedeværelse i Tromsø, og som er samfunnsengasjert og relevant for byens befolkning.

Bursdagsfest

Banken – som har hovedkontor i Rødbanken i Storgata – feirer 175 år i år, og i forbindelse med jubileet spanderte banken en heidundrende gratiskonsert på sine kunder i september. Röyksopp, Bel Canto, Mari Boine og Sivert Høyem var noen av dem som spilte foran 12.000 entusiastiske publikummere på Valhall.

– Jeg håper samtidig at folk ser vårt samfunnsengasjement utover konserten, selv om den var en viktig del av vår markering, sier Engen.

At banken engasjerer seg tungt i lokalsamfunnene som den er en del av, er naturlig, ifølge Engen.

– Samfunnet eier banken, og vi har et ønske om å gi noe tilbake til samfunnet.

Stem på Årets tromsøværing her

Engen håper at befolkningen setter pris på bankens samfunnsengasjement – som blant annet kommer til uttrykk ved at det deles ut store beløp i gaver og sponsorater hvert år.

Gavmild bank

– I fjor delte vi ut 84 millioner kroner, og de siste fem årene har vi delt ut til sammen over 300 millioner kroner. Vi setter av store summer hvert år til vårt gavefond, sier han.

Se bilder fra jubileumskonserten her

Gavmildheten bunner ikke bare ut i velvilje, ifølge Engen. Støtten som banken gir til idrett, kultur og andre samfunnsnyttige formål er ment å skape optimisme og fremtidstro i Nord-Norge.

– Vi sitter i samme båt som resten av landsdelen. Vi har et skjebnefellesskap med Nord-Norge. Går det bra for landsdelen, går det bra med oss, sier han.