I byrådets forslag til ny skolestruktur i Tromsø foreslås blant annet å flytte 5. til 10.-trinn på Sjursnes skole til Ramfjord skole.

Verken lærerne ved Sjursnes skole, eller Sjursnes Arbeiderlag er særlig fornøyde med byrådets forslag.

– Bygda har de senere årene hatt en positiv utvikling, med ny vei og barnefamilier som har valgt å bosette seg her. Det er da sterkt beklagelig at Tromsø kommune velger å flytte 5.–10. trinn til Ramfjord. I realiteten er dette en styrt nedleggelse av Sjursnes skole, sa leder av Sjursnes Arbeiderlag Jens Sørensen til iTromsø i februar.

Busstur

Også Sjursnes utviklingslag reagerer på forslaget, og har derfor invitert alle gruppelederne med seg på busstur torsdag.

De ønsker å la politikerne få kjenne på kroppen hva det vil innebære å flytte skoleelevene fra Sjursnes til Ramfjord skole. Bussen skal derfor kjøre hele skoleruta fra Ramfjord til Stordalsstrand via Breivikeidet, Skaidi og Skarmunken.

- Vi ønsker å gjøre politikerne oppmerksomme på belastningen som skoleungene får dersom de må flytte skolested til Ramfjord. Og mens vi har politikerne i bussen ønsker vi samtidig å fortelle om Sjursnes og hva vi ser for oss framover. Da særlig i forbindelse med nye Fylkesvei 91, som vil korte ned veien til Tromsø og gjøre oss mer attraktive for pendlere, sier sekretær i Sjursnes utviklingslag, Torgeir Olsen.

Fem deltar

Mandag hadde fem politikere meldt fra at de kom til å delta på turen - Gunhild Johansen (SV), Terje Håkstad (SV), Kristin Røymo (Ap), Rolleiv Lind (H) og Jens Ingvald Olsen (R).

- Vi håper dette kan bidra til at vi redder skolen vår. Det er det store målet vårt. Hvis 5.-10. klasse flyttes til Ramfjord skole er det bare et tidsspørsmål før 1.-4. klasse følger etter, mener Olsen.

Han sier utviklingslaget er fornøyde med at fem politikere kunne stille, men at de savner de resterende byrådspartiene Frp og Venstre.

- Venstre har gitt beskjed om at de ikke kommer, men Frp har vi ikke fått tilbakemelding fra, sier Olsen.

- Ikke mulighet

Gruppeleder Marie Fangel i Venstre forteller at det rett og slett er mangel på tid som er årsaken til at hun ikke deltar.

- Utenom byråd Jonas Stein har ikke Venstre heldagspolitikere. Selv har jeg avtaler den aktuelle dagen, og jeg har ringt rundt til flere for å se om noen kunne erstatte meg, men ingen hadde mulighet, forteller hun.

Det har ikke lyktes iTromsø å komme i kontakt med gruppeleder Jan Blomseth i Frp.

Oppdatert: Tirsdag får iTromsø tilbakemelding om at Venstre allikevel vil delta på turen, det med Kine Bergheim.

BLIR MED: Marie Fangel Foto: Lars Åke Andersen