Det ble et fullsatt Tønsnes skytterhus i kveld da kommunen inviterte til åpent folkemøte. Folkemøtet ble arrangert i forbindelse med regulering av utvidet skytebane i Kjoselvdalen.

Der la kommunen fram informasjon og deretter åpnet for spørsmål fra de oppmøtte.

Les også: Har startet planarbeidet for Kjoselvdalen

Bekymret byråd

Kommunen presenterte sin foreløbige utredning, blant annet på områdene støy, forurensing og sikkerhet. Det ble også fokus på økonomien i prosjektet.

- Jeg deler deres bekymringer angående økonomien, og Tromsø kommune er i en svært krevende økonomisk situasjon, svarte finansbyråd Figenschau på spørsmål om finansieringen av den eventuelle utvidelsen.

Ifølge kommunens konsulent blir den nåværende skytebanen utvidet med 400 x 400 m, inkludert fareområder uten installasjoner.

Les også: Her blir det skytebane

Tung skyts

Flere av de oppmøtte benyttet anledningen til å gripe ordet etter kommunens framlegg. De la ikke skjul på sin kritikk mot kommunen.

- Jeg er sjokkert over at Kjoselvdalen i det hele tatt ble et alternativ. Her er mange beboere som vil bli berørt i aller høyeste grad. Vi hører støyen godt i dag, og det er ikke ønskelig med mer, sier en av de nærmeste naboene til skytebanen.

Tidvis ble temperaturen høy, spesielt om støyproblemene og kommunenes foreløbige utredninger. Flere krasse kommentarer til kommunen ga både applaus, latter og trampeklapp. Det virket tydelig på møtet at folkeopinionen ikke ønsket utvidelsene og at de mener skytebanen er tvangsplassert i bygda.

Kommunen på sin side uttalte at støyen vil bli mindre enn i dag med nye tiltak, men at støyutredningene er foreløbige.

Støy ble påpekt som både problematisk for beboerne i området, samt for fotballbanen til Ulstind. En annen beboer i området påpekte at tilliten til Tromsø kommune er på minussiden, og ville forsikre seg om at fylkesmannen var siste høringsinstans.