Med juleturné i Nord-Norge, og «Les Misérables» – oppsetning i Sandnes gleder Johansen seg til den siste julekonserten er gjennomført.

– Det er da julen virkelig senker seg, og det setter i gang den nære og familiære julen, sier Johansen.

Glad i julen

De siste ti årene har Johansen hatt julekonserter i Nord-Norge, noe han selv omtaler som en takknemlig oppgave.

– Jeg opptrer i kirker nesten hele året, være seg mørketidskonserter eller time til ettertanke, men det er noe eget med julekonserter. Det er godt å få være med å sette folk i julestemning. Jeg er utrolig heldig og det er svært inspirerende, sier Johansen.

Til helgen skal han fremføre hele fem konserter før han tar juleferie.

– Torsdags kveld kommer jeg hjem, så er det fem konserter i Ishavskatedralen hvorav tre er åpne konserter. Billettene har gått unna, så vi har satt opp en ekstrakonsert på fredagen, sier Johansen, som lover overraskelser for dem som dukker opp.

Bakteppet for årets julekonserter er julefortellingen «Den fjerde vismann» som han tidligere i år skrev sammen med sin forlovede, Kathrine Susanne Karlsen.

– Når man har gjort dette noen år, begynner man å gå tom for julefortellinger. Derfor lagde vi denne fortellingen. Jeg synes det har blitt en fin rød tråd gjennom konsertene, sier Johansen, som er svært glad i høytiden som nå nærmer seg.

– Det tror jeg er fordi jeg har utelukkende gode minner fra julen, noe som gjør det veldig lett å glede seg til den. De siste ti årene har vært hektiske, men roen som kommer etter siste julekonsert, vel vitende om at jeg gjennomførte den, er en veldig behagelig følelse.

Johansens juleferie ender 2. nyttårsdag. Da venter øving seks dager i uken i Sandnes, før det er première i starten av februar

Pendlertilværelsen

Mandag til og med torsdag bor og jobber Johansen i Sandnes. Fredager har han fått fri til å gjøre juleturné i her hjemme.

– Derfor går fritimene med på kveldstid til å øve inn den dagen jeg har fått fri, sier Johansen og forteller at det er flere forskjeller på Hålogaland Teaters oppsetting, og den han nå skal være med på.

– For det første så skal alt sies og synges på nynorsk, så alt av tekst må øves inn på nytt. Jeg er også en del av ensemblet på denne forestillingen, noe som betyr at jeg skal spille flere roller. På toppen av det hele skal jeg spille rollen som Jean Valjean i alle fall tre ganger, og være reserve for nevnte karakter de resterende forestillingene, sier Johansen.

Johansens skuespillerier har gitt mersmak. Nå håper han også på å gjøre andre ting enn musikalteater.

– Jeg har sagt ifra til Hålogaland Teater at jeg er interessert om det skulle dukke opp noe. Det er utrolig spennende å jobbe som skuespiller, og det er en ny side av meg jeg gjerne vil bli bedre kjent med, sier Johansen.

LES MISERABLES: Jardar johansen spilte hovedrollen som Jean Valjean i Hålogaland Teaters oppstening av Victor Hugos Les Miserables. Nå skal han på scenen i samme stykke i Sandnes. Foto: Tom Benjaminsen