– Jeg ante ingenting om at jeg kom til å bli nominert, så jeg fikk bakoversveis da jeg åpnet avisa, sier Jonny Hansen.

iTromsøs egen redaktør har i en årrekke organisert kåringen av Årets tromsøværing, en pris som har vært utdelt hvert år siden 1986. At han plutselig selv dukket opp som kandidat til Årets Tromsøværing, kom altså som en gedigen overraskelse.

– Jeg er kjempebeæret over å bli nominert til en slik hedersbetegnelse som dette er, så selvfølgelig er jeg glad for nominasjonen. Samtidig kjenner jeg det i magen at jeg som redaktør er litt redd for at folk skal tro vi som avis prioriterer oss selv, forklarer Hansen.

For å stemme sende IT NAVN til 2399.

Massevis av prosjekter

I presentasjonen av de ti kandidatene, går Hansen under tittelen «By-begeistreren». Her blir han presentert som skribenten, redaktøren og bykjenneren som begeistrer med innsiktsfulle artikler om byen gjennom spalten «Bybildet» i iTromsø og boken «Takk for det gamle». I tillegg til dette er Hansen også kjent for sine byvandringer, samt de mange foredragene om byhistorien han bruker å holde for ulike forsamlinger.

– Det startet med at jeg skrev en bok om Fløyas historie for over 20 år siden. Så har det blitt ytterligere fem bøker om sport og idrett i gamle Tromsø. Mitt engasjement for byhistorien har vokst fram med alderen, forklarer iTromsø-redaktøren.

Selv om Hansen går av med pensjon i april til neste år, har han ingen planer om å legge skrivingen på hylla for godt.

– Jeg har massevis av prosjekter som jeg har tenkt å gå i gang med. Å ta helt fri klarer jeg ikke, det kan jeg gjøre den dagen jeg dør, sier Hansen, før han bryter ut i sin karakteristiske latter.

Flere favoritter

Når det gjelder kåringen av Årets tromsøværing, har Hansen liten tro på at han selv når til topps. Han har imidlertid flere personlige favoritter.

– Jeg vil spesielt trekke fram Ragnar Olsen. Alt han har laget av teater gjennom 35 år, gjør at han virkelig fortjener denne utmerkelsen. Det samme gjelder Finn Arve Sørbøe. Dersom latter er godt for helsa, har han uten tvil vært en stor bidragsyter til folkehelsa. Dessuten har jeg også sansen for Bjørn Steinar Johansen, forklarer iTromsø-redaktøren.

De nominerte til prisen er:

Ruben Yttergård Jenssen

Bjørn Steinar Johansen

Finn Arve Sørbøe

Ragnar Olsen

Kate Eines

Sally Parkinson

ASVO

Jonny Hansen

Roshild Jensen

Karianne Lilleng