Den 12. utgaven av Nordisk Ungdoms Kortfilmfestival (NUFF) går av stabelen i tidsrommet 13. til 22. juni. Aldri tidligere har festivalen mottatt så mange filmpåmeldinger som i år.

Skolevisning

- Det er et rekordantall filmer som er påmeldt. Det er over 350 filmer og vi har aldri hatt så mange før. Over 200 er påmeldt til det internasjonale filmprogrammet mens resten er påmeldt til det nordiske konkurranseprogrammet, sier daglig leder Hermann Greuel i NUFF.

Nå skal han og resten av festivalledelsen plukke ut de beste filmene. Rundt 50 kortfilmer skal velges ut for visning to dager på Verdensteatret. I tillegg til filmvisninger skal det arranger seks filmworkshops under festivalen.

- Kortfilmene er både dokumentarer og spillefilmer, eksperimentelle filmer og musikkvideoer. Vi skal også prøve å få til noen skolevisninger i forkant av festivalen.

Usikker støtte

Bransjeorganisasjonen Film & Kino har gitt NUFF et festivaltilskudd på 100.000 kroner. I fjor utgjorde støtten bare 60.000 kroner. Økningen er imidlertid ikke så stor som den kan se ut som. Festivaltilskudd har vært under press som følge av sviktende dvd-omsetning og dermed mindre innbetalt i avgift til Film & Kino.

- Vi fikk kutt i festivalstøtten både i 2012 og 2013. Den avtroppende rødgrønne regjeringen i høst sørget for å øke tilskuddet til Film & Kino. Vi er nå tilbake på det samme nivået vi hadde i 2011, men pengene gjør oss selvfølgelig komfortabel i forhold til å arrangere festivalen, sier Greuel.

Film & Kino er bare en av flere steder NUFF henter festivalstøtte fra. Nordisk Kulturråd, Tromsø kommune, Barentssekretariatet, Nordkalottrådet er blant dem som bidrar, og fortsatt venter Greuel svar på et par søknader.

- Vi venter på svar fra Norsk Kulturråd og Troms fylkeskommune.