I fire år har Markusson jobbet i markedsavdelingen og som informasjonssjef i Døgnvill. Siden 2010 har han også vært en del av ledelsen. Nå forlater han skipet.

– Jeg har rett og slett ikke tid lenger. Døgnvill har vært en jobb jeg har gjort ved siden av min fulltidsjobb, men som har tatt mye tid og krefter. Derfor har jeg valgt å slutte, sier Markusson til iTromsø.

Trenger ferie

For ved siden av jobben i festivalen er Markusson mediekontakt for Framsenteret hvor han jobber fulltid.

– Det er ganske strevsomt å håndtere to såpass store jobber samtidig, mine arbeidsgivere på Framsenteret har vært fantastisk som har latt meg drive på med begge deler. Til neste år kommer festivalen til å kollidere med en del aktiviteter på senteret og derfor blir det vanskelig å ha begge jobbene.

Også mangel på ferie har bidratt til avgjørelsen.

– Jeg har nesten ikke hatt ferie de siste årene, det har rett og slett vært helt sinnssykt mye å gjøre. Jeg har tross alt familie som jeg også må ta meg tid til.

Bestemte seg i fjor

Det har kommet fram at Døgnvillfestivalen i år gikk med fem millioner i underskudd og i forrige uke ble det klart at markedssjef i Døgnvill, Stian Johansen begynte å jobbe i TIL.

– Er dette noe av årsaken til at du nå forlater festivalen?

– Nei, ikke i det hele tatt. Jeg var ikke engang klar over resultatet da jeg bestemte meg for å slutte. Dette er noe jeg har tenkt på lenge og egentlig skulle jeg ha sluttet i fjor.

Men etter at festivalen da kom i en prekær situasjon bestemte Markusson seg for å bli.

– Det var på grunn av situasjonen vi var i et ønske om at staben skulle bli og jeg ønsket ikke å forlate noe synkende skip. Derfor ble jeg, men det har vært mye hard jobbing. Spesielt ettersom festivalen er så tett opp mot Forskningsdagene som Framsenteret er med på å arrangere.

Stiller til vaffelsteking

Men det er ikke med lett hjerte Markusson forlater festivalen.

– Selvfølgelig er det veldig vemodig. Det har vært en så stor del av livet mitt og de jeg har jobbet med har på et vis blitt som familie. De som står bak festivalen er en helt fantastisk gjeng. Det har vært et tungt år, men drakreftene fra de nye eierne i festivalen og det nye styret har vært fantastisk.

Men selv om Markusson nå gir seg, slipper han ikke taket helt.

– Jeg gruer meg til neste års festival siden jeg ikke kommer til å være en del av den. Derfor har jeg sagt at dersom de trenger en frivillig til vaffelsteking eller akkreditering så stiller jeg.