De har nemlig bestilt inn ytterligere 30 hundebokser som skal brukes hos byens borettslag, lik de som allerede er satt opp i forskjellige friområder i kommunen. Dette er bokser som hundeeierne kan kaste dritten i når de er ute og lufter hundene sine, slik at hundedritten ikke blir liggende i naturen.

I tillegg til de 28 kommunale boksene har fem borettslag og velforeninger satt opp totalt åtte bokser, og nå håper kommunen at flere vil gjøre det samme.

– Vi har bestilt 30 bokser, der 25 er reservert til borettslag og velforeninger. Fem av boksene tar vi selv, og er det færre borettslag enn vi tror som bestiller bokser, bruke vi de resterende selv, sier Henrik Romsaas, prosjektleder for Tromsømarkaprosjektet.

– Drittsekker

De 25 boksene er tilgjengelige for borettslag og velforeninger å kjøpe for innkjøpspris på 5.000 kroner. Denne prisen inkluderer montering og boksen tømmes ukentlig av Tromsø Asvo for ytterligere 2.000 kroner i året.

– Erfaringene med de boksene vi allerede har ute er gode. Selv om jeg hadde et utbrudd på Facebook her om dagen, så er erfaringen at boksene blir satt pris på av både hundeeierne og de som ikke har hund, sier han.

Romsaas gikk nylig hardt ut mot late hundeeiere på egen Facebook-side. Han var nemlig lei av "drittsekker" som driter i nærmiljøet og lar hundedritten ligge.

– Man ser at med hundeboksene er det enklere å bli kvitt dritten, og de som ikke ønsker å være drittsekker skal ha et tilbud, sier Romsaas.

Bakgrunnen for at boksene ble satt opp nettopp i friområdene var at man ønsket at folk skal bruke disse områdene til å gå tur med hund.

– Mange sa nemlig at de holdt seg til bygatene når de luftet hunden fordi de der hadde mulighet til å kaste hundeposene.

Tror alle boksene selges

Det finnes noen begrensninger for hvor det kan settes opp bokser. De skal nemlig tømmes ukentlig av Tromsø Asvo, og det kan ikke være for langt for dem å gå til boksene.

– Derfor sliter vi litt på Nord-Tromsøya. Vi ser også at verken Kroken eller Kvaløya har fått sitt rettmessige antall bokser, og det skal vi nå gjøre noe med, sier Romsaas.

Han forteller at flere borettslag og velforeninger har vist interesse for tilbudet.

– Vi vet at det tar litt tid, men vi regner med at flere får øynene opp for tilbudet og synes at det å bruke 5.000 kroner på boksen og 2.000 kroner på tømming er velinvesterte penger. Jeg tror alle 25 boksene kommer til å gå.

På Tromsø kommunes hjemmeside kan man nå se et kart over alle hundeboksene, slik at hundeeierne enkelt kan finne den nærmeste boksen når de er ute på tur. Per i dag er det altså flest bokser på Tromsøya og i Tromsdalen, men nå skal kommunen sette opp flere.

Romsaas understreker at kommunen gjerne tar imot forslag om gode plasseringer for de nye boksene.