Mandag begynte politiet i Tromsø sin flytteprosess til det nye politihuset på Stakkevollvegen. Flyttingen er planlagt å være ferdig onsdag 4. februar, og i dagene fram mot dette skal det gamle huset tømmes og ekser og utstyr skal flyttes til de nye lokalene. Dette fører til at enkelte funksjoner vil holde stengt i denne perioden.

– Det er mye som skal flyttes, så enkelte funksjoner blir å være stengt i noen dager. Men dersom det er noe som haster kan man få hjelp i nåværende kundemottak, forteller Astrid Nilsen, politiinspektør og forvaltningssjef ved Politihuset i Tromsø.

Stenger passutstedningen

– Disse dagene vil det for eksempel ikke være mulig å få utstedt ordinært pass. Skal du ut å reise i helgen kan vi ordne nødpass, sier Nilsen.

Passutstedningen, sammen med våpen, førerkort, hittegods og utlending har stengt fra 29. januar til og med 3. februar. Likevel er det ingen grunn til bekymring da politioperasjonen ellers vil gå som normalt.

– Selv om det blir vanskelig å få utstedt pass i noen dager og det ikke blir så lett å få tak i namsfogden disse dagene, kommer den daglige operasjonen til å gå som normalt. Vi har lagt en veldig god plan slik at flyttingen skal merkes minst mulig. Vi blir fortsatt å ta i mot søknader, men man kan forvente litt lengre behandlingstid enn normalt, sier politimester i Tromsø, Ole B. Sæverud.

– Godt kaos

Hele politiorganisasjonen i byen er involvert i flyttingen.

– Det er vi som bærer eskene og absolutt alle er involvert. Det er ikke bare for oss å leie et leiebyrå til flytting. Vi har en del utstyr som ikke andre skal håndtere, sier Sæverud.

Politimesteren kan også fortelle at selve flyttingen er godt i rute.

– Vi ligger godt an og ser veldig fram til å være på plass. Nå hersker det litt kaos med pappesker i gangene på både det gamle og nye politihuset, men det er et godt kaos og alle gleder seg.

Felles kontaktpunkt

Det er ikke bare politiorganisasjonen som skal inn i det nye huset. Blant annet blir Kriminalomsorgen, Namsfogden i Tromsø og Karlsøy og Konfliktrådet også å finnes her.

– Vi flytter inn i fantastiske fasiliteter der alt blir på ett sted. Dette håper vi bidrar til mindre venting for publikum. Dette er også det første bygget som er bygd for å være politihus og er med andre ord skapt for å være så ideelt som mulig for oss, sier Sæverud.

– Det blir et veldig flott servicesenter og det blir ett felles kontaktpunkt for publikum. Tidligere har ulike funksjoner vært spredt over hele byen. Nå blir alle henvendelser betjent på ett sted og dette blir enklere for publikum å forholde seg til, legger Nilsen til.

Ole B. Sæverud ser fram til å være på plass i nytt bygg. Foto: Håkon Steinmo