Med forestillingene Kong Lear og Tromsø re:visited har HT gått på en aller så liten billettsmell med rekordlavt tilskuertall.

– Det har ikke gått så bra som vi ønsket. Kong Lear endte vi på 40 prosent belegg hvor vi håpet på 70 prosent, sier Kiku Schjølberg som er markeds- og informasjonssjef ved HT.

– Vi har hittil i år hatt 25.000 besøkende på huset. Normalt har vi 58.000 på ett år. Vi har enda tid ut høsten til å samle folk, men vi ser at det blir en klar nedgang allerede nå, sier Schjølberg som viser til tall fra 2010, med unntak av 2012 som hadde en vanvittig suksess med forestillingen Les Misérables.

Populært hos unge

Men forestillingen Tromsø re:visited har helt klart truffet målgruppen den skulle, nemlig ungdommen. Gjennom den kulturelle skolesekken har skoleklasser strømmet til teateret og HT har vært nødt til å si nei til flere på grunn av plassmangel.

– Der har vi hatt veldig gode tall på kveldstid, og skoleforestillinger på dagtid som har vært stappfull. Det endte med 76 prosent belegg og vi er strålende fornøyd med det, sier Schjølberg.

LES OGSPÅ: Undervurderer sitt publikum

Men gode tall på en av to forestillinger er ikke med på å berge Hålogaland Teater fra den dårligste publikumssesongen på over fem år.

Grundig evaluering

Skrekktallene får derimot ikke ledelsen til å skjelve nevneverdig. Planen fremover er satt og ingen store endringer vil bli gjort fremover.

– Vi har satt i gang en ekstra stor evaluering etter disse to forestillingene. Konklusjonene er ikke klar enda, men vi ser at vi absolutt ikke har truffet publikum med blant annet Kong Lear, sier markeds- og informasjonssjefen.

– Vi svartmaler absolutt ingenting her. Teater er en risikosport og vi er forberedt på at det ikke kan treffe. Det er en kunstnerisk prosess og det er vanskelig å si hva som går godt på forhånd.

Mulighet for konserter

I tillegg har de ommøblert kafeen/foajeen, som gjør lokalet mer egnet til blant annet konserter.

– Vi hadde noen konserter i fjor og på lørdag spiller Northern Lies her. Dette teller vi med på besøkstallene, sier Schjølberg som ser fram til HTs neste oppsettinger og ikke minst det kommende teateråret.

– Jeg skulle ønske jeg kunne si noe om programmet nå, men det kommer. Vi ser veldig fram til 2015.