Tollefsen er tatt ut som eneste nordnorske dameløper til veteran-VM i Calgary, men deltakelsen hang i en tynn tråd.

Den saken er nå løst og allerede torsdag setter Tollefsen kursen mot Canada.

– Jeg er overveldet over responsen. Venner og familie startet en kronerulling og i tillegg fikk jeg dekt eventuelt tapt arbeidsfortjeneste i tre dager, der jeg fikk permisjon for deltakelse i internasjonalt mesterskap, så nå er både billetter og opphold i boks, forteller Greta Tollefsen til iTromsø.

Drøm i oppfyllelse

Det var etter iTromsøs oppslag 15. januar at flere synes det var for ille hvis økonomien skulle sette en stopper for Tollefsens VM-drøm. Hun trengte i overkant av 30.000 kroner for å kunne reise.

– I tillegg til venner og familie er det også flere bedrifter som har bidratt, sier Tollefsen.

Firmaene Trio Trading AS og NorEngros har bidratt med pengebeløp, mens Sport 1 Pyramiden i Tromsdalen har bidratt med treningsklær. Tromsø Skøyteklubbs hovedsponsor DnB trekkes også fram av Tollefsen, som aldri har reist lengre for en konkurranse enn til finske Kiruna som ung, Vikingskipet på Hamar og i VM-debuten i Stavanger i fjor.

– Det har alltid vært en drøm å dra til Calgary helt siden jeg var liten, så dette blir utrolig stort, smiler 46-åringen.

Rekordjag

Trebarnsmoren har de siste fem årene fått på seg skøytene igjen, og under veteran-VM i Stavanger i fjor satte hun personlig rekord på alle fire distanser – bedre tider enn hun hadde da hun satset som tenåring.

– Jeg skal gå i en ny klasse enn sist, 45 pluss. Jeg har studert en del av de andre som skal gå, jeg er nok ikke blant de beste, men heller ikke blant de dårligste, så jeg har som mål å perse på alle distanser, sier hun.

Tollefsens rekorder er 49,60 på 500 meter, 1.37,01 på 1.000 meter, 2.27,89 på 1.500 meter og 5.08,70 på 3.000 meter.

– 3.000 meter er min favorittdistanse og jeg perset med 12 sekunder i Stavanger i fjor, men nå skal jeg ned på firetallet.

Og det bør være mulig på isen i Calgary, som er kjent for å være blant verdens raskeste.

Alf Harbitz fra Tromsø Skøyteklubb deltar også i veteran-VM.