ONSDAGSRENNET: Ella Høiden (4) og pappa Vegard Hedly Høiden under onsdagsrennet. Foto: Privat

Fireåringen er glad i å gå på ski, og liker onsdagsrennet godt, forteller Høiden til iTromsø. Han hadde dårlig samvittighet for onsdagsrennet var på vei til å ryke etter at Ella brakk beinet i helgen.

– Det var jeg som tok henne med på ski på lørdag, vi tok en ettermiddagstur og da brakk hun beinet i en nedkjøring. Det var rett på sykehus med røntgen og gips og alt, forteller Høiden.

OVER MÅLSTREKEN: Det er uvisst hvem som var mest fornøyd med å ha klart bragden 1 kilometer på ski med knekt fot. Her jubler både far og datter for vel gjennomført skirenn. Foto: Privat

Måtte være kreativ

For at Ella ikke skulle miste onsdagsrennet snekret Høiden og kameraten Glenn Bjørkeng en slags kjelke til Ella.

– Jeg vet ikke hva jeg skal kalle det engang, en kjelke? Rullestol med ski på? Jeg vet ikke, sier Høiden.

SPURTEN: Ella ga alt i innspurten inn mot mål og staka alt hun klarte. Pappa hjalp til med en liten dytt. Foto: Privat

Ved hjelp av et par gamle barneski, en gammel bilstol, noen klosser og plater snekret de sammen en kjelke. Skiene ble skrudd på etter målene i en normal skiløype, og oppi kjelken snekret de en fotstøtte til det brekte beinet.

– Vi gikk gjennom alle scenario for hva som kunne gå galt, om det var for ustabilt, om hun kunne skli ut av stolen, at foten ville bli for ustabil, at den ville tippe eller ikke gå ned i sporet, ramser Høiden opp og legger til:

– Det gikk over all forventning og fungerte veldig fint. Det var både lett og smidig, og Ella hadde det superfint i stolen.

SPESIALBYGD: Ella knekte leggbeinet og den spesialbygde skistolen er laget slik at hun kan holde det skadde beinet mest mulig i ro, men hun fikk likevel stake seg gjennom den 1 kilometer lange løypa. Her er Ella like før start. Foto: Privat

Staket selv

Og selv om Ella fikk litt dyttehjelp fra pappa staket hun selv, gjennom hele den én kilometer lange løypa.

– Tanken var at hun kunne prøve å stake litt selv, sånn at hun følte at hun gjorde noe skirelatert. Hun sitter igjen med følelsen av å ha vært med på onsdagsrennet, og hun føler ikke at hun har gått glipp av noe.

Ella Høiden (4) synes det var kjempestas å få være med på onsdagsrenn og synes spesialskiene var topp.

– Det var litt kaldt, selv om jeg hadde teppe oppå og teppe under, sier hun.

Etter rennet feiret hun innsatsen med vafler og Fanta.

INNSATS: Ella Høiden (4) og Vegard Hedly Høiden feiret innsatsen etter onsdagsrennet. Foto: Privat