Ordfører Gunnar Wilhelmsen viste torsdag via Facebook stolt frem sin nye, spesiallagde koffert. Kofferten, som er laget på bestilling av Tromsø-bedriften Ekte, skal holde ordførerkjedet tørt og trygt under transport til og fra oppdrag.

– Jeg kan jo ikke sitte med «kjettingen» rundt halsen hver gang jeg hiver meg i bilen fra rådhuset og ut på oppdrag, humrer ordføreren på spørsmål om hva kofferten egentlig brukes til.

Erstatter «gammel stresskoffert»

Wilhelmsen mener det var på høy tid med et nytt «smykkeskrin» for Tromsøs ordførere.

– Den gamle var sikkert 50 år, og så mest ut som en gammel stresskoffert. Vi begynte å snakke om å få en ny koffert for om lag et år siden, og jeg synes resultatet ble skikkelig fint, sier ordføreren – som ikke husker hva kofferten kostet.

SMYKKESKRIN I BJØRK: Ordfører Gunnar Wilhelmsen har fått seg ny reiseveske laget av Ekte. Foto: Camilla Glargaard Martins

– Er kjøpet av ny koffert politisk behandlet på noen måte?

– Nei. Vi har et eget budsjett til ting som dette, på fire-fem millioner.

– Har jobben vært ute på anbud, siden dette er an offentlig anskaffelse betalt av Tromsø kommune?

– Nei, her er det snakk om en anskaffelse til langt under hundre tusen.

Bjørk fra direktørens hage

Treet den nye kofferten er laget av er kortreist så det holder. Bjørka som er brukt kommer nemlig fra hagen til Mari Enoksen Hult, som er kommunens direktør for stab og organisasjon.

– Det er inngravert «Fra Hults hage» på kofferten. Så administrasjonen har faktisk bidratt med råvarene, flirer Wilhelmsen.

Hult er attpåtil naboen til Ekte-gründer Kim Daniel Arthur, som ikke lot det verdifulle materialet gå til spille.

– Det var ei utrolig fing hengebjørk hun hadde i hagen – og dem er det ikke så mange av. Da bjørka uansett skulle ned kunne vi ikke la sjansen gå fra oss, og da koffertoppdraget kom opp passet det veldig fint å bruke bjørka, sier Arthur.

– Fint krydder i porteføljen

Wilhelmsen tenkte øyeblikkelig på «han Kim Daniel», og håndverkerbedriften Ekte på Strandvegen, da en ny koffert skulle bestilles. Ekte-sjefen omtaler koffertjobben som et ærefullt oppdrag.

– Dette er fint krydder å ha i porteføljen, både for Ekte og vår praktikant Camilla Glargaard Martins. Det er hun som har gjort en helt rå jobb med å lage kofferten, over fire-fem dager, sier Kim Daniel Arhur.

Ekte har tatt 17.500 kroner i betaling for oppdraget.

– Det blir en ganske lav timepris, men er uansett verdt det. Denne kofferten skal jo brukes av mange år fremover, av mange ordførere.