Mens det er knyttet stor usikkerhet til hvilke spillere som blir med TIL ned i 1. divisjon, er det én mann klubben alltid vet de kan regne med. Det som begynte som en karriere som spiller for småguttelaget for Bjørn Steinar Johansen, har utviklet seg til et livslangt kjærlighetsforhold til TIL.

– Jeg har alltid vært glad i fotball. I løpet av disse årene har jeg opplevd både det gode og det dårlige, men først og fremst den fantastiske utviklingen som har vært i nordnorsk fotball de siste tiårene, forklarer Johansen.

Les også: Her er finalistene til Årets Tromsøværing

Ett år av gangen

At TIL rykket ned fra eliteserien i år, og derfor må belage seg på 1. divisjonsspill i 2014, hadde ingen innvirkning på Johansens avgjørelse om å fortsette som klubbens materialforvalter.

– TIL består uansett, man kan ikke bare være medgangssupporter. Det hører med i fotballen at prestasjonene svinger, så jeg blir å fortsette også til neste år, forsikrer Johansen.

Les også: Ruben Yttergård Jenssen sikter mot opprykk

– Men jeg tar ett år av gangen, altså. Når jeg begynner å glemme ting, slutter jeg, påpeker TIL-veteranen.

Selv om mange er skeptiske til hvordan TIL skal klare å rykke opp til eliteserien neste år, i og med at flere spillere ganske sikkert forsvinner, er Johansen optimistisk.

– Jeg tror det blir å gå bra i 2014. Vi har så mange unge talenter i klubben, så dersom de får spilletid, tror jeg vi klarer å rykke opp, spår 78-åringen.

Takker kona

Når det gjelder Johansens mangeårige engasjement i TIL, er han klar på at det aldri ville vært mulig uten støtten fra kona. I alle år har nemlig 78-åringen stilt opp på frivillig basis fra TIL, uten noe form for betaling. I sitt yrkesaktive liv ble det derfor mye pendling mellom jobb og Alfheim.

– Kona mi bruker å si at Alfheim er mitt første hjem. Heldigvis er også hun interessert i TIL og får med seg alle kampene. Ellers kunne jeg ikke ha holdt på slik jeg gjør, erkjenner Johansen.

De nominerte til prisen er:

Ruben Yttergård Jenssen

Bjørn Steinar Johansen

Finn Arve Sørbøe

Ragnar Olsen

Kate Eines

Sally Parkinson

ASVO

Jonny Hansen

Roshild Jensen

Karianne Lilleng