Storsenterets siste nykommer er Hi-Fi klubben, som har signert kontrakt på lokalet mellom Kid interiør og Coop Marked, like over gangen fra Posten, som for øvrig stenger sine lokaler i oktober.

– Butikken skal etter planene åpne i oktober, sier Laila Myrvang, senterleder på Jekta storsenter.

Komplimenterer

– Hi-Fi klubben vil være et nytt tilskudd til senteret som vil gjøre at vi øker mangfoldet av hvilke butikker vi kan tilby, sier Myrvang.

Selv om senteret allerede har flere elektronikkforretninger, mener Myrvang at Hi-Fi klubben vil tilføye senteret noe de mangler fra før.

– Hi-Fi klubben er noe helt spesielt i forhold til det vi har i dag, lover hun.

Trangt om plassen

Myrvang avslører at det venter flere nyåpninger før jul, og at senteret nærmer seg flere kontraktsigneringer.

– Før kontraktene er signert kan jeg ikke røpe hvilke butikker det er snakk om, men det vil etter all sannsynlighet åpne tre nye butikker før jul, kanskje allerede i oktober, sier hun.

Myrvang opplever fortsatt at senteret er attraktivt for både nyetableringer og for butikker som ønsker å etablere seg på senter i tillegg til å ligge i sentrum eller andre steder i Tromsø.

– Vi har løpende dialoger med flere som ønsker å etablere seg her, så det er ikke mye ledig kapasitet igjen på senteret. Pågangen er fortsatt stor.

Åpningstider

– Merker dere at butikker som tidligere har holdt til i sentrum nå søker seg mot Jekta i større grad?

– Det er vanskelig å svare på. Selv om enkelte butikker, som Eplehuset, legger ned i sentrum og flytter inn her, merker vi ikke noe mer pågang fra sentrumsbutikker enn tidligere. Det vi ser er at enkelte ønsker å ha en butikk både på Jekta og i sentrum, sier Myrvang.

Hun tror forutsigbarhet og åpningstider er store fortrinn for senter kontra sentrum.

– Vi har lange og forutsigbare åpningstider som nok kan ansees som et fortrinn. Det at vi er et godt etablert senter som folk kjenner til er også en fordel, sier hun.