I fjor sommer ble Musikkfest arrangert i Tromsø for første gang med åtte utendørsscener spredt rundt i byen hvor musikere og band i alle sjangre spilte for et entusiastisk gatepublikum. Arrangementet ble en så stor suksess at arrangørene nå trommer sammen til ny Musikkfest.

– Folk var veldig begeistret i fjor med publikum foran alle scener og det virker som om byens befolkning har trykket konseptet til sitt bryst. Vi gleder oss til en ny Musikkfest, det kommer til å bli fantastisk gøy, sier produsent Vilde Fjeldheim Wold.

Fokus på de unge

Årets Musikkfest går av stabelen lørdag 22. august og arrangeres av Tvibit, Fritid og Kompetansesenteret for rock i Nord-Norge (Kofor). Arrangørene ønsker å fokusere på de unge produsentene, og rekrutterer disse inn i organiseringen av årets Musikkfest.

– Vi jobber til daglig med en ung målgruppe og vi ønsker at årets Musikkfest i større grad skal fokusere på å dra de unge inn i organisasjonen. Vi ønsker å la dem komme opp og frem med sitt musikalske avtrykk, sier produsenten.

Kultur for hele familien

I dag arrangeres Musikkfest blant annet i Oslo, Trondheim, Bergen, Stavanger og fra og med i fjor var altså Tromsø på banen, som den nordligste byen. Visjonen bak arrangementet er å samle byen til en musikalsk fest der konserter avholdes på utendørsscener plassert på forskjellige steder i byen for å synliggjøre det yrende musikklivet i Tromsø.

– Vi ønsker å ta i bruk byen på en ny og spennende måte. Vi har ennå ikke avklart hvor de forskjellige stedene vil være, men det er et arbeid som vi setter i gang med nå. Poenget er at dette skal være et arrangement for hele familien, alle skal kunne bli eksponert for kulturopplevelser og det skal ikke koste noe.

Bygge nettverk

Musikkfest er et non-profit arrangement der alle band, artister og produsenter deltar gratis. Musikkfest booker heller ingen artister, det er opp til byens musikkmiljø – proffe så vel som uetablerte – å ta kontakt om de ønsker å vise seg fram på en av byens utendørsscener.

I år er påmeldingsfristen satt til 1. juli.

– Vi oppfordrer alle som synes at dette høres gøy ut til å melde seg på. Vi ønsker å vise bredden av det levende musikkmiljøet vi har i byen vår; alt fra korps, kor, trekkspillklubber til rockeband. Det handler om knytte sammen de som står på scenen med dem som jobber bak. Vi ønsker å være en koblingsboks der vi kobler det unge miljøet med det etablerte, sier produsent Vilde Fjeldheim Wold.

GATEFEST: Bandet «Herrelaus Hund» var et av de mange bandene som spilte for gatepublikum i Tromsø i fjor sommer. I år håper arrangørene å få frem en enda større bredde og især fronte unge artister og produsenter. Foto: Pia Engman.