– Alle kjenner til Silicon Valley i California. Vi har lyst til å bygge noe lignende for Nord-Norge her i Tromsø, som vi kaller «Arctic Valley», forklarer administrator Vibeke Engen.

De vil ikke erstatte de digitale møteplassene, men skape bedre fysiske møterom for Tromsøs næringsliv, offentlige institusjoner og studenter. Å legge til rette for ungt entreprenørskap, og samtidig hjelpe nyetablerte bedrifter å møte potensielle samarbeidspartnere, er hovedtanken bak den interiørmessige ansiktsløftningen.

– Man kan ikke treffe folk fysisk på Facebook og Google, sier eventmanager Ingvild Kielland hos gründerhuset Flow.

Hun vil pusse opp deres fire møterom, i bygget som tidligere huset verdens nordligste bryggeri.

– Dårlige møterom fører gjerne til korte møter og er negativt for brainstorming. Vi ønsker det motsatte.

Kreativt miljø

I løpet av oktober ønsker gründerhuset å lansere nye, spreke møteromskonsepter der man nå møtes av tomme, hvite vegger.

– Vi ønsker input fra både kreative privatpersoner så vel som skoler, og vi leter etter gamle møbler som vi kan redesigne, for å skape et unikt, kreativt miljø, opplyser Kielland.

Retrotrend

Engen og Kielland ønsker å skape nye møbler av gamle hyller, stoler og bord.

– Retrotrenden herjer fortsatt, og spesielt blant oss kvinner er det populært å være kreative med gamle ting, sier de.

– Vi søker designinteresserte, gjerne ungdom, for en innovativ workshop. Et spillrom er for eksempel noe vi vurderer. Det sitter mange «gamere» og spillutviklere her på huset, så kanskje vi kunne ha innredet et av rommene med gamle spillkonsoller?

Miljøfokus

Gjenbruk er også et nøkkelord for de to kreative kvinnene.

– Vi har definitivt et miljøvennlig fokus, og har latt oss inspirere av blant annet butikken Svermeriet i Skippergata. De er veldig flinke til å fornye gamle møbler, og ta «second hand»-materialer i bruk for å skape nytt interiør, skryter Engen.

Alle som sitter på gamle møbler, gode ideer, eller begge deler er med andre ord nå hjertelig velkomne i Flow sine lokaler i Macks gamle bryggeri.