Med julehøytiden godt i gang er det mange som kan slappe av med en liten ferie. Det gjør for øvrig ikke hotellene i Tromsø.

– Pågangen har vært formidabel. Vi så tidlig at julen kom til å bli bra for oss, forteller Øyvind Alapnes, direktør på Clarion Hotel The Edge.

For The Edge har det nærmest blitt en tradisjon at mange turister sjekker inn i julen.

– Pågangen i juletiden har vært bra i flere år, og vi merker at den bare øker. Dette er et bilde vi ser på vinteren, spesielt med tanke på nordlysturismen. Vi ser at flere utenlandsfly kommer til Tromsø, og jeg er helt sikker på at pågangen kommer til å øke ytterligere utover vinteren, sier Alapnes.

– Flere internasjonale gjester

Også på Radisson Blu merker de pågangen fra turistene.

foto
GRAND: Håvard Johnsen, resepsjonsjef på Scandic Grand Hotel. Foto: Jørn Myreng

– Mange flere rom har blitt booket i julen i år kontra fjoråret. Vi merker at vi har fått mange flere internasjonale gjester. Vi har enda noen rom ledig, men fra og med andre juledag kommer det til å være ganske fullt, forteller Art Niemans, direktør på Radisson Blu.

Det samme kan sies på Scandic Grand Hotel.

– Første- og andre juledag er det ganske rolig, men mellom 27. desember og 2. januar vil det være noenlunde fullt. Vi merker at vi har fått litt flere hotellgjester denne julen sammenlignet med fjoråret, sier Håvard Johnsen, resepsjonssjef på Scandic Grand Hotel.

Fullt i romjulen

Trykket fra turistene som ønsker å feire julen i Tromsø er noe Scandic Ishavshotell får kjenne på.

– Vi er ikke helt fullbooket, men det er bra trykk gjennom hele julen, forteller Poul-Henrik Remmer, direktør på Scandic Ishavshotell.

– Første juledag er omtrent 90 prosent av rommene booket, mens den 29. desember vil hotellet være fullbooket.

foto
TURISME: Poul-Henrik Remmer, direktør på Scandic Ishavshotell, merker trykket fra turistene i julen.

Dette er noe ishavshotellet har opplevd de tidligere årene.

– Tallene er stort sett de samme sammenlignet med de siste årene, men vi har merket mer trykk i midten av desember i år. Første uken i januar vil det også komme en del gjester til oss.

Vil ha flere restauranter åpne

I juledagene er det bare et fåtall restauranter i Tromsø som er åpne. Det synes Alapnes er leit for turistene som ønsker å feire jul i byen.

– Vi har hatt åpent på Kitchen & Table og kjørt på med maks kapasitet. Samtidig merker vi at det er mange turister som blir skuffet over at de ikke får spist på restauranter i byen. Jeg skulle ønske at resten av restaurantbyen hadde hatt åpent på juledagene.