«Pokémon GO Fest Tromsø» er en festival som ble startet opp under pandemien.

– «Pokémon Go Fest» er noe som blir arrangert av Niantic lokalt i USA, Tyskland og Japan, men da pandemien kom i 2020 ble det gjort globalt for å slippe at flere reiste og spredte viruset, sier en av arrangørene Arne-Endre Karlsen.

Da tenkte han og samboeren Miriam Nilsen at folk kom til å samle seg uansett, og for å forhindre smittespredningen tok de kontakt med kommunen for å arrangere festivalen.

– Dette var vel fire måneder inn i pandemien, så folk var nokså redd. Men etter å ha snakket med kommunen om smittevern og restriksjoner endte vi opp med å arrangere dette gratis. Og pandemien var ikke over i 2021, så da kjørte vi på på nytt. I år er jo pandemien så å si over, så vi hadde ikke planlagt å gjennomføre, men det var mange som tok kontakt, så da gjør vi det likevel, sier han.

ARRANGØRER: Da pandemien kom så Arne-Endre Karlsen og Miriam Nilsen muligheten til å arrangere festivalen på en trygg måte med smittevern i Tromsø. Foto: privat

– Det høres kanskje litt klisjé ut

Samboerparet tjener ingenting på å arrangere festivalen, men gjør det for å glede andre.

– Det høres kanskje litt klisjé ut, men når man ser hvor mange barn og voksne som har det kult og trives, så gjør det noe med deg. Da vi i tillegg fikk flere forespørsler om å gjøre det på nytt var det vanskelig å si nei, sier Karlsen.

Konkurranser og premier

I løpet av lørdagen og søndagen kommer det til å være konkurranser med muligheter for å vinne gode premier.

– I fjor loddet vi ut to Nintendo Switch-er, og da var konkurransen å ta et bilde, sier Karlsen.

Vinnerbildet ble plukket ut av ansatte på Tvibit.

Årets premier er hemmelig, men det vil være mulig å vinne med å spille Pokémon Go.

– I år blir vinnerne kåret ut fra hvilke Pokémon folk fanger. Det kommer også til å være en trøstepremie, og noen små konkurranser rundt omkring, sier han.

Har hatt folk opp mot 60 år som deltar

Da iTromsø snakker med Karlsen mandags formiddag er det 105 påmeldte til arrangementet.

– Dette er ikke som en konsert hvor man må møte opp til rett tidspunkt. Vi har et felles oppmøte, men det er flere som dukker opp etterhvert. Tidligere har vi også måtte ta navn og nummer med tanke på smittevern, men det trenger vi ikke å gjøre i år, sier han.

På lørdagen blir det mat og drikke til de som møter opp, og søndagen er det trekking av konkurransen.

– Dette er det eneste skikkelig store arrangementet som skjer innenfor dette i hele verden, så det er en helt unik mulighet for dem som ønsker å delta, sier han.

Arrangementet har ingen aldersgrense, og både barn og voksne er velkommen. Tidligere har de hatt deltakere opp mot 60 år.

– De eldste startet vel å spille sammen med barn og barnebarn, så har barna gitt seg og de eldre har fortsatt, sier han og ler.