Park og vei i Tromsø kommune er nå i gang med å utarbeide en ny forvaltningsplan for Tromsdalen. De inviterer derfor alle brukerne av friluftsområdet til å komme med innspill.

– Vi ønsker innspill fra alle som ferdes i området. For oss handler det veldig mye om hvordan man skal unngå brukerkonflikt og hvordan vi skal bruke Tromsdalen for fremtiden, forteller Henriette Robertsen, landskapsingeniør og rådgiver i Tromsø kommune.

Gangfortau i løypa

Det er reguleringsplanen for Tromsdalen fra 2005 som slår fast at det skal utarbeides en forvaltningsplan i området.

– En viktig del av arbeidet med forvaltningsplanen er å kartlegge bruken av området, samt ønsker, behov og utfordringer som friluftsbrukerne i Tromsdalen har.

Fredag ettermiddag byråd for byutvikling, Britt Hege Alvarstein på befaring i Tromsdalen sammen med prosjektmedarbeidere og brukere av området.

– Vi så blant annet litt på brukerkonflikter mellom skigåere og gående i Tromsdalen og snakket om muligheten for å lage et gangfortau som gir plass til å ved siden av skisporet, slik som på Tromsøya, sier Robertsen.

Vil ha hundepark

Planen er å ha forvaltningsplanen klar i oktober og nå ønsker prosjektgruppen så mange tilbakemeldinger som mulig fra brukerne av friluftsområdet.

– Vi har sendt ut brev til flere brukergrupper som ulike foreninger, skoler og barnehager, men vi vil gjerne høre fra alle som bruker området. Vi har opprettet Facebook-gruppen «Hjelp oss å utvikle Tromsdalen friluftsområde».

Følg iTromsø Tromsdalen for flere nyheter for ditt område!

Hun forteller at de allerede har fått mange innspill.

– Det er rom for alle mulige innspill. Vi har blant annet sett på muligheten for å lage en inngjerdet hundepark.

BMX på skytebanen

Robertsen trekker også fram området hvor skytebanen ligger i dag.

– Hva skal vi gjøre med skytebanen? Vi adresserer ikke den konflikten som ligger der, men tar gjerne imot forslag til hva som kan bli der i fremtiden. Her er det masse muligheter, som for eksempel klatretårn, lekeplass eller kanskje en BMX-løype, avslutter Robertsen.