Etter planen skulle Idol-Ingvar ha sluppet sin første singel i slutten av mai, men utsettelser gjorde at vi fortsatt ikke har hørt noe fra gullstrupen fra Kvaløya.

– Det har blitt noen ekstra utsettelser og litt att og fram med den første singelen. Det blir ofte sånn når man skal gi ut ting, for vi vil jo være sikker på at vi slipper riktig låt, sier Olsen.

Slippes snart

Men fansen skal ikke behøve å vente så veldig mye lengre før Olsen slipper ny musikk.

– Jeg skal faktisk prate med David Eriksen i Eccentric Music allerede i dag, og da skal vi legge opp en plan. Når den første singelen skal slippes blir kjent ganske snart, sier Olsen hemmelighetsfullt.

– Plutselig endres planene, og da er det dumt å ha lovet noe som blir feil, sier han.

Selv om alle planene ikke er helt spikret enda, har ikke Olsen manglet ting å henge fingrene i siden Idol-seieren i fjor.

– Jeg har vært utrolig opptatt med låter, samtidig som jeg har holdt på med husbygging på Susannejord. Jeg regner med å kunne flytte inn i huset om ei ukes tid, og det blir veldig stas.

Les også: Sang duett med Hjort

Mye reising

Med bosted i Tromsø og mye arbeid i Oslo har de siste månedene vært preget av mye reising for Idol-vinneren.

– Spesielt nå den siste tiden har det blitt veldig mye reising opp og ned fra Tromsø. Du kan si det på den måten at jeg får gå gjennom hurtigkøen i sikkerhetskontrollen på flyplassen, sier Olsen og ler.

Han er nå i Oslo, og jobber med å spille inn låter til sitt første album.

– Vi har spilt inn tre låter som nå er helt klare, så det er ikke så mange igjen. Jeg vet ikke helt hvor mange låter vi går for totalt, men også her jobber vi med å få fastsatt en helt klar plan.

Også sommeren vil preges av mye reising for Olsen.

– Jeg skal spille på en festival som heter Kolvereiddagene, Millionfisken og en festival på Måløy, så det blir litt reising. Det jeg selv ser mest fram til er Paul McCartney-konserten jeg skal på i Telenor Arena i sommer. Det blir nok definitivt høydepunktet, sier han.