- Politikerne bare lover og lyver. Ingenting blir gjort og gjennomført, og derfor gidder jeg faktisk ikke å stemme, sier Nilsen.

Les alt om valget her

Hun har ikke stemt ved de siste fire valgene.

– Jeg har fulgt med og stemt tidligere, men jeg har innsett at det bare er prat og løgn fra politikerne, og derfor stemmer jeg ikke, sier hun.

FØLG MED: Følg valgsendingen direkte fra The Edge

Rikspolitikk

Kommunevalget i år er det første valget Norbye ikke stemmer ved.

– Jeg synes rikspolitikken har overtatt veldig for lokalpolitikken, spesielt i år med hele Syria-saken. Hvis vi tar TV-debatten i går som et eksempel så var det bare stortingsfolk representert. Ingen av dem har noe med Tromsø å gjøre, sier Norbye.

Dermed har han ikke funnet noen lokale saker som overbeviste han til å stemme.

– Hvis de kommunale politikerne hadde fått like mye taletid i TV-ruta som rikspolitikerne så kunne man faktisk tatt et standpunkt som utgår fra lokale saker. Men slik det er nå har det vært altfor mye fokus på rikspolitikerne. Hadde jeg stemt i år så ville jeg vært på den røde siden, sier Norbye.

Kan ombestemme seg

Norbye har alltid stemt tidligere, og engasjerer seg ved stortingsvalg.

– Dette er den første gangen jeg ikke stemmer, og det føles litt spesielt. Klokken er ikke 21 enda, så kanskje jeg ombestemmer meg, sier Norbye.

Nilsen på sin side har ikke tenkt å ombestemme seg.

– Hvis jeg hadde stemt ville jeg stemt på Frp, for jeg er enig i en del av det de står for. Men min erfaring sier at politikere bare snakker og ikke gjennomfører, og da er det bare tull, mener Nilsen.