Det er noen miljøbevisste fjerdeklassinger som iTromsø møter på Tromsdalen skole tirsdag.

– Batterier har stoffer i seg som ikke er bra for naturen og de fleste ender opp med å kaste dem i søppelkassa si fordi de ikke vet hvor de egentlig bør kaste dem. Batterier de kan resirkuleres og brukes til noe helt annet etter de har sluttet å fungere, sier Oda Gamst Johannesen.

Miljøbevisste

Hun og resten av klasse 4A har engasjert seg i batterijakten. De er den første skolen i Tromsø som deltar i år. Det er barnas miljøorganisasjon Miljøagentene, i samarbeid med butikkjeden Clas Ohlson, som står bak konkurransen. Hensikten er at barn skal få større bevissthet rundt resirkulering og miljøet.

– Siden sønnen min er med i Miljøagentene så sendte jeg ut e-posttil alle foreldrene hvor jeg foreslo at klassen kunne være med på batterijakten, sier Lena Evensen, moren til fjerdeklassingen Odd-Bjørn.

Nå er målet for elevene å samle inn flest mulige husholdningsbatterier, finne ut hvor mange kilo de til slutt får, målt per elev, for etterpå å gi de fra seg til Remiks eller Clas Ohlson. Fjerdeklassene som har samlet inn mest batterier målt i vekt per elev, blir norgesmester i batterijakten. Førstepremien er et nettbrett til hver elev i klassen.

Samlet inn 300 kilo

Elevene ved Tromsdalen synes det er spennende å ta tak i temaet, og bidra til en mer miljøbevisst tenkning.

– Forrige torsdag fikk vi omvisning hos Remiks og de viste oss hva som skjer med batteriene. Det var veldig spennende å se.

Og elevene har lært seg at dersom man skal bli kvitt batterier, skal de enten leveres til Remiks eller matbutikker.

– Det er det ikke mange som vet, sier Oda.

Til nå har de samlet inn til sammen omtrent 200 til 300 kilo med batterier.

– Vi har fått fra flere av de andre elevene på skolene og foreldrene deres, men vi tar gjerne imot fra hvem som helst i hele Tromsø, sier Oda.

– Selv har jeg samlet inn batterier til en vekt på 75 kilo, sier Odd-Bjørn Evensen.

Konkurransen avsluttes 25. mars. Hvis man har gamle batterier som man vil kvitte seg med, kan disse gis til skolen på dagtid eller ved å sende en e-post til forelder Lena Evensen: frosk82@hotmail.com.

foto
MILJØBEVISSTE: Som eneste skole fra Tromsø, deltar disse fjerdeklassingene i årets Batterijakt.