Som en del av SKUP, samtidskunstprosjektet på Langnes skole som involverer samtlige elever, fikk en gruppe elever i forrige uke sjansen til å vise fram sitt kunstprosjekt for reisende og ansatte ved Tromsø lufthavn Langnes.

- Prosjektet til denne gruppa har fått navnet "Human turbulence". Her har elevene tatt utgangspunkt i gjenglemte sko fra skolen og lagd historier rundt hvilke flypassasjerer som har eid disse skoene, forteller faglærer i kunst og håndverk ved Langnes skole, Elin Isaksen.

Nyskapende

Ifølge hennes lærerkollega Siw Helene Adolfsen, også hun faglærer i kunst og håndverk, har hele skolen deltatt i prosjektet.

- Mens noen har lagd video, har andre produsert bilder eller skulpturer. De fleste av prosjektene er plassert rundt omkring på skolen, mens andre, som dette prosjektet, har vært utstilt i nærområdet, forklarer hun.

Ifølge Isaksen har skolens elever fra 8.-, 9.- og 10.klasse, som har jobbet med samtidskunstprosjektet på tvers av klassene, produsert opp mot 100 bidrag til sammen.

- Elevene har blitt utfordret til å lage noe som skaper en reaksjon hos dem som ser produktet, der tanken har vært at elevene skal lage noe som folk ikke har sett før.

Opptatt av gjenbruk

At gruppa bak "Human turbulence" tok utgangspunkt i gamle sko for sitt prosjekt, er ifølge Isaksen ikke helt tilfeldig.

- Vi på Langnes skole har de siste fem årene hatt fokus på å jobbe med gjenbruk. Det betyr at elevene har vært nødt til å skaffe til veie materiale på kreative måter, forklarer faglæreren.

Selv om utstillingen på flyplassen kun hang oppe i forrige uke, vil elevutstillingen være tilgjengelig på Langnes skole ut neste uke.