– Østlandet er nok værvinneren. De som bor her, har mange fine dager i vente, sier meteorolog Iselin Skjervagen hos Meteorologisk institutt til NTB.

Hun forteller at det kan komme noe nedbør i de sørøstlige strøkene av landet gjennom pinsehelga, men at det blir fint vær så å si hele helgen.

– I Oslo blir det superfint. Der slipper de også unna regnet, sier Skjervhagen.

Enda varmere neste uke

Temperaturene i hovedstaden blir ifølge Skjervagen ikke alt for høye, men kan oppe mot 20 varmegrader. Neste uke kan det derimot bli enda varmere.

– Går vi til tirsdag kan gradestokken krype opp mot 25 varmegrader i Oslo, mens går vi til Skien er det meldt om 28 varmegrader. Da blir det skikkelig varmt.

– Mange dårlige dager i nord

Det sommerlige pinseværet er ikke noe vi får se lengst nord i landet.

– Det blir mange dårlige dager i nord. Med unntak av noe sol fra lørdag morgen til ettermiddagen i Troms og Finnmark, får Nord-Norge nedbør i en eller annen form gjennom hele pinsen.

Snøgrensen ligger i starten av helga på 200 meter ifølge meteorologen, men det er også fare for sludd helt ned i fjæra.

– Det blir varmere i løpet av helgen, så den snøen som har lagt seg regner nok bort. Likevel er det nok bare å finne på noen aktiviteter innendørs, for det blir ikke noe fint vær, sier Skjervhagen.

Anbefaler vinterdekk

Snø kan det også komme på fjellovergangene lenger sør i landet. I den forbindelse har Naf sendt ut en anbefaling om å bruke vinterdekk.

– Skal du over fjellet, følg med på værmeldingene. Er det meldt snø må du legge om til vinterdekk eller finne en alternativ rute om mulig, sier senior kommunikasjonsrådgiver Nils Sødal.

Han får støtte av meteorolog Skjervagen.

– Det kan være lurt å følge med. Snøgrensen varierer, men for eksempel i Hordaland vil den ligge på 1000 meter.

– Delt i to

Også resten av Vestlandet får mye dårlig vær gjennom pinsen.

– Det er akkurat som at landet er delt i to. Det er snakk om byger, så foreløpig er det ikke sikkert hvor mye nedbør som kommer. Likevel vil det bli mye dårlig vær fra Trøndelag og nedover langs hele vestkysten, avslutter Skjervagen.