1. Du klarer alltid å lokke folk på nachspiel

Etter en fuktig bytur er du alltid den første til å foreslå en såkalt etterpåfest. «Vi drar t Daln! Æ e aleina hjæmme!». Foreldre har i flere tiår blitt advart om at jentene som drar på nach i Tromsdalen, sjeldent kommer tilbake ... (gammelt daln-gjetord)

2. Du bruker Allegro til hverdag og fest

Uansett om det er konfirmasjon, julaften eller bursdager som skal feires. Pizzaen på Allegro har fått legendestatus i Dalen og brukes flittig av tromsdalingene uansett om man kommer i bunad eller med drakt etter en TUIL-seier.

Et gammelt jungelord i Dalen er at du er ikke ekte Daling om du ikke er på hils med Ibrahim (Allegro-sjefen)

3. Du får alt du trenger på «Pyrra»

Pyramiden kjøpesenter er Tromsdalens svar på Tøyensenteret. Du får nemlig alt du trenger der, og du slipper å reke over til byen. Ofte hørt i Dalen: «Skal vi lode ned til Pyrra?», som da er slang for Pyramiden.

4. Du synes TUIL er mye bedre enn TIL

TIL skilter med at de har legender som Sigurd Rushfeldt, Ole Martin Årst og Morten Gamst Pedersen, men om du er vaskeekte Tromsdaling, og da også Tindfoting, så er de ikke i nærheten av å nå opp til fotballegendene i Dalen. Her snakker vi Thomas Heide, Morten Giæver, Mohammed Ahamed, Leo Olsen og ikke minst Eirik Bertheussen (som garantert har verdensrekord i pizzakasting på Allegro). «Vi velge han Heide foran Bummen HVER dag», som en kjent Tindfoting ofte sier ...

5. Du var født i rampelyset

Antall revypersonligheter, komikere, fotballspillere, musikere og generelt lokale helter finnes det tusenvis av i Tromsdalen. Kanskje fordi de skriker høyest og at det nærmest er med i pensum å delta på Tindtrollrevyen.

6. Du spør og svarer med et spørsmål

«Ka han sir?» er en ganske vanlig å spørre om i Nord-Norge. For utenforstående betyr det «Hvordan går det?». Men i Tromsdalen har man ofte for vane å svare automatisk «Nei, ka man ska si?». Av andre uttrykk pleier man også å omtalte Tromsdalstinden (som for Dalinger er verdens fineste fjell) som «Tiiiijn».

7. Du er generelt vann- og vindtett

Om du er født og oppvokst i Tromsdalen har du nok opplevd utfordrende værforhold hver eneste dag. For det er alltid et vinddrag i Dalen ...

Den eneste dagen det har vært sol og vindstille samtidig er den dagen TUIL slo Strømsgodset ut av cupen i 4. juni 2014, som for øvrig blir regna som nasjonaldag i Tromsdalen.

8. Du hiver innpå LSD hver dag

Nå har aldri Tromsdalen blitt regna som et narkostrøk, men inntaket av LSD er helt enormt på Skjernes. Da snakker vi selvfølgelig om oppfinnelsen «landgang med salat og dressing», som du får på Skjernes-kiosken, som også er verdenskjent for sin gode milkshake og softis.

9. Du hater folk fra byen

Helt siden ferga gikk fra Tromsdalen til Tromsøya har dalinger hatet tromsøværinger. I gamle dager fikk nemlig ikke folk fra fastlandet (ofte omtalt som «bona») lov til å gå på øversiden av gaten. Der sto nemlig sola lengst og den var ment for byfolket. Om du er fra Tromsdalen skulle du nemlig ønske at det fortsatt var ferge, slik at ikke like mange byfolk fikk strømme fritt over brua og til ditt kjære Tromsdalen.

10. Du mener Tromsdalen er verdens beste plass

Uansett hvem du møter fra Tromsdalen, så mener personen at Dalen har alt! Jeg lister opp i fleng: Ishavskatedralen, Fjellheisen, Tromsdalstinden, Nelson Mandela, TUIL, Arthur Arntzen, Jørn Hoel, Steinar Albrigtsen, Pyramiden, Skjernes-kiosken, Allegro, Ekornsenteret, Rødbrua, Småbåthavna og Hells Angels. Hva mer trenger man?