TROMSØ/OSLO: Veksten til Kiwi har vært enorm det siste året. Nå har dagligvarekjeden tatt tittelen «utfordreren» i bransjen, og det er spesielt i Nord-Norge at kjeden har hatt suksess.

– Hittil i på har vi en sammenlignbar/organisk vekst på 13,56 prosent i Troms, sammenlignet med tilsvarende periode i 2015, sier pressekontakt Kristine Aakvaag Arvin, til iTromsø.

Les også: Han hadde ei inntekt på over 42 millioner

Åpner «Stor-Kiwi» i Tromsø

I dag finnes det fem butikker i Tromsø, men helst ser Arvin at de dobler antallet. I første omgang blir det en «Stor-Kiwi», som de kaller det på internspråket, på Fagereng.

– I desember blir det åpning av 1.500 kvadratmeter salgsflate på Kvaløyvegen på Fagereng. En mye større Kiwi-butikk enn det man er vant med, sier Arvin, som forteller at de alltid er ute etter nye beliggenheter for flere Kiwi-butikker i Tromsø.

Pressesjefen forteller at Tromsø er et viktig satsingsområde ettersom tallene for Nord-Norge og Trøndelag har vært såpass gode for den grønne dagligvarekjeden.

Les også: Her kommer det tre nye butikker (iTromsø Pluss)

Nøye utvalgt beliggenhet

Siden Matkroken ble lagt ned på Fagereng for halvannet år siden, har ikke bydelen hatt noen dagligvarebutikk. Administrerende direktør for Norgesgruppen Nord, Ola Svendsen, mener at det var et bevisst valg å etablere seg der.

– Det er akkurat derfor vi har gått inn som leietakere. For oss er det viktig at beliggenheten er riktig, og vi har hatt stort fokus på akkurat det, sier Svendsen.

Les også: 131 år gammel bedrift åpner butikk i Tromsø

Kan bli butikk på Kvaløya

Han understreker at Kiwi går inn som leietaker i nyblokka på Fagereng. Svendsen støtter Kiwis forslag om å smelle inn fem nye butikker i Tromsø.

– Vi har fem nå og tar gjerne fem til. Nå skal en ny butikk ved bruhodet på Kvaløya opp i formannskapsmøtet onsdag. Den får vi eventuelt komme tilbake til etter møtet, sier Svendsen.