Det er Nordnorsk Byggekontroll AS (NNBK) som i oppdrag fra Tromsø kommune har registrert tilstanden på idrettsanlegget før, under og etter festivalen. NNBK utførte blant annet setningskontroll, hvor belastningsskader i terrenget registreres og daglig leder for Døgnvill, Henry Leeves, er fornøyd med at det ikke ble påvist skader.

– Vi ser at det ikke er påvist setningsskade, noe vi er meget fornøyd med.

I rapporten kommer det fram at en rekke lokk og sandrister har blitt forvrengt og er ødelagt.

– Det er vi selvfølgelig ikke fornøyd med, men vi tar lærdom av de skadene som finnes, utbedrer og tar grep til neste gang, sier Leeves.

Se bildeserie: Disse var på Døgnvill!

Gummimatter

I år la Døgnvillfestivalen ut 7.500 kvadratmeter gummigulv over hele løpebanen, noe både Leeves og Tromsø kommune mener har vært med på å holde skadeomfanget til et minimum.

– Det var en omfattende prosess, men på grunn av gummigulvet og at vi har vært forsiktige, har vi unngått skader på løpebanen, sier Leeves.

Tobias Hubscher, landskapsarkitekt i Tromsø kommune, var også med på gjennomgangen av anlegget.

– Gummidekket fungerte veldig fint. Det vi ser på som negativt er at det ble liggende en del smuss igjen i løpebanen som ikke gikk bort etter avsluttende rengjøring. Lokkene og rennelementer som er ødelagt gjør også at anlegget ikke kan brukes av idretten før disse er skiftet ut, noe som kan ta litt tid.

Hubscher forteller også at det nå er satt en vektbegrensning for banen etter bæreevnetester utført av Multiconsult AS i år.

– Under festivalen ble det gjennomført kontroller i forhold til de angitte belastningsgrenser, men det ble ikke foretatt omfattende høydemåling før og etter festivalen, sier Hubscher og fortsetter:

– Banedekketprosjektet, utbedring av mangler i dekket, som har foregått i år før og etter Døgnvill er ikke helt avsluttet. Anlegget er derfor ikke åpen for reguler bruk før også dette prosjektet er avsluttet.

Les alt om årets Døgnvillfestival her!

Valhall er plan A

Om Døgnvill blir på Valhall kan ikke Leeves si noe om.

– Vi er ennå ikke helt ferdig med årets festival. Men jeg forholder meg til det at vi har en flerårlig kontrakt med kommunen om leie av Valhall. Så sånn som det er nå er fortsatt Valhall plan A, og vi har vist at det går an å arrangere festival der uten å skade infrastrukturen. Men vi kommer til å se på muligheten for å være andre plasser., avslutter Leeves.

Vikarierende byråd for næring-, kultur – og idrett

Nils Kristian Sørheim Nilsen sier på sin side at de jobber med å flytte festivalen til Mandela-sletta.

– Det er uheldig å arrangere en såpass stor festival midt i et boligområde. Det vil bli gunstig for både festival og beboere å flytte den til Mandela-sletta.

Valhall Stadion. Foto: Ronald Johansen
Skader på Valhall