STORGATA: I fjor høst lanserte han nettsiden Ledighus.no, hvor målet var å kunne konkurrere mot Finn.no om publisering av boligannonser. I år har han imidlertid måttet legge prosjektet på is, men har til gjengjeld klart å etablere en ny gründervirksomhet som har vokst seg stadig større.

LES OGSÅ: Derfor er det gründer-boom i Tromsø (for abonnenter)

Større nettverk

– Ledighus var et gigantisk prosjekt som jeg rett og slett ikke hadde tid til alene. I tillegg er jeg nok mer teknisk av meg, og etter forslag fra Gründerhjelpa i Tromsø kommune fikk jeg ideen om å starte opp Datanerden.no, forteller gründeren.

Fire måneder etter at nettsiden var oppe, har tromsøværingen nå opparbeidet seg så mange kunder at han kan leve av virksomheten.

– Jeg fikk plass på gründerhuset Flow og da fikk jeg tilgang til et mye større nettverk. Nå har jeg også blitt IT-mann på huset, samt mentor for Gründerhjelpa, sier han.

Ikke redde for å ringe

Nå jobber han med å bygge opp nettsider og tilby datahjelp. Målgruppen er privatpersoner, små bedrifter og andre gründere som ikke har råd til å betale så mye for å bruke de store IT-selskapene.

– Det ender ofte med at de lager nettsidene sine selv, og da ser det gjerne ikke så bra ut. Jeg gjør det for halve prisen sammenlignet med andre IT-konsulenter, og det kan jeg fint leve på fordi det har resultert i at folk ikke er redde for å ringe meg, sier han.

LES OGSÅ: Kurt Sverre (61) gjør millionsuksess (for abonnenter)

Rørte i feil gryte

24-åringen forteller at han så lenge han kan huske har vært over gjennomsnittet interessert i datateknologi.

– Jeg har alltid vært veldig teknisk av meg, og har beholdt deltidsjobben på Eplehuset i tillegg til egen virksomhet.

Fjellheim tok egentlig utdannelse for å bli kokk, men skjønte rask at han rørte i feil gryte.

– Jeg skjønte det allerede etter to måneder på kokkelinja på videregående, men fullførte to år likevel. Jeg tok ikke lærlingtid, og dagen etter eksamen fikk jeg heltidsjobb på Expert, hvor jeg også hadde jobbet siden jeg gikk i 7. klasse, sier gründeren.

Etter å ha prøvd seg fram med ulike prosjekter føler gründeren at han endelig har truffet riktig med Datanerden.no.

– Det er deilig å drive for seg selv og gjøre noe på egen hånd. Det er dette jeg trives best med, og kundene blir så glade når de får hjelp, sier han.