Alpinanlegget har blitt flittig brukt av ungdommer i Tromsø som liker å trikse på både ski og snowboard. Nå må de ty til alternative metoder.

– Det er selvfølgelig kjipt at de har gått konkurs. Vi som liker å kjøre på ski og snowboard har ingen plasser hvor det er tilrettelagt lengre. Vi blir nødt til å dra på fjellet for å bygge hopp og øve oss. Vi må gå opp for hver gang vi har kjørt ned, så det blir et slit for de som virkelig satser, sier Adrian Olsen Johansen (14).

Etter at Tromsø Alpinsenter AS ble slått konkurs, står byen uten et ordentlig alpinanlegg.

– Nærmeste anlegget ligger i Målselv. Det er langt unna, forteller Eskil Sjåvik (13).

Guttene kommer ikke til å dra ofte til Målselv for å kjøre ski når snøen har falt.

– Det blir nok noen turer til Målselv, men langt på nær så mange ganger som jeg var i Kroken, konstaterer Johansen som benyttet seg av alpinanlegget mer eller mindre hver dag.

– Jeg brukte å dra i løypa før jeg gjorde ferdig leksene til og med.

Les også: Alpinanlegget konkurs

Var redd det kom til å skje

Guttene har merket at oppslutningen i bakken har minket, og fryktet en mulig konkurs.

– Vi merket at det kom færre og færre folk dit, det lå flere snøklumper i bakken og det var en del is i løypa, sier Johansen.

14-åringen tror likevel han kommer til å bruke mye av tiden i alpinanlegget på vinteren, selv om det muligens ikke blir drevet av noen.

– Jeg blir nok å dra opp dit for å bygge egne hopp og kjøre ski der oppe.

Johansen bryr seg ikke om at bakken vil være upreparert når han kommer dit.

– Det kommer sikkert til å ta noen timer til å lage løype. Vi må nok bruke både ski og spader for å preparere alt. Det kommer til å bli mye slit, men det er verdt det når man liker å kjøre ski.

Håper noen tar over

Likevel føler guttene seg sikre på at noen kommer til å overta driften til Tromsø Alpinsenter allerede før vintersesongen starter.

– Det er ganske mange i Tromsø som liker å kjøre på ski, men det har ikke vært forhold til å bruke de største hoppene. Jeg tror absolutt at noen kommer til å kjøpe det, sier Johansen.

– Jeg håper noen tar over og gjør det større og bedre enn hva det var tidligere, avslutter Sjåvik.