Da alpinanlegget i Kroken ble slått konkurs i september var fortvilelsen stor blant byens ski- og snowboardentusiaster. Situasjonen er spesielt dramatisk for Tromsø Slalåmklubb som står uten treningsarena, og sportslig leder i Tromsø Slalåmklubb, Hans Petter Bergseth, fryktet alpinsportens død i Tromsø. Da kom byrådsleder Kristin Røymo på banen, og lovte at kommunen skulle finne en løsning som sikret Tromsø et alpinanlegg.

Saken ble behandlet i det forberedende byrådsmøtet på mandag, men da stengte byrådet dørene for offentligheten.

– Vi er forpliktet til å unnta saken for offentligheten ifølge paragraf 23 i Offentlighetsloven. Derfor kan jeg ikke si noe om saken, sier Røymo til iTromsø.

Forhandlingsposisjon

Paragraf 23 i Offentlighetsloven gjelder «unntak med hensyn til det offentlige sin forhandlingsposisjon m.m.», og sier at det kan gjøres unntak for innsyn når det er påkrevd med hensyn til en forsvarlig gjennomføring av økonomi-, lønns- eller personalforvaltningen til organet.

– Er kommunen i en forhandling med boet?

– Jeg kan ikke kommentere saken før den er ferdig behandlet.

– Da dere overtok lovte dere full åpenhet i kommunen?

– Vi gjennomfører en åpenhetslinje, men sakens behandling må forsvares rettslig. Så snart saken er ferdig faglig behandlet vil media få all informasjon, lover Røymo.

Hun kan derimot ikke love noe om når saken skal være ferdig behandlet.

– Behandlingstiden er avhengig av flere forhold, men det jeg kan si er at den skal være ferdig behandlet i løpet av relativt kort tid.

Flere interessenter

Bobestyrer Jan Halstein Haugnes har lite nytt å melde om behandlingen av boet.

– Det har vært flere interessenter og vi har sendt ut informasjon, men per dags dato er det ingen konkrete bud på hele anlegget, sier Haugnes.

– Er Tromsø kommune er av interessentene?

– Det kan jeg verken bekrefte eller avkrefte.

Håpet er at alpinanlegget skal selges i sin helhet, men dersom det ikke finnes interessenter er konsekvensen at alpinanlegget kan måtte selges bit for bit.

– Per nå har vi ikke satt noen deadline for når vi må selge anlegget del for del. Målet er ennå at vi skal kunne selge anlegget samlet, også for å sikre videre drift av anlegget, sier Haugnes.

foto
INGEN BUD: Bobestyrer Jan Halstein Haugnes har fortsatt ikke fått noen bud på hele alpinanlegget i Kroken. Foto: Ronald Johansen Foto: Ronald Johansen