Tirsdag formiddag var det et lavtrykk fremfor Island som plukket opp mildluft og slengte sure regndråper over hele Troms og Finnmark.

– Nå er det skikkelig gråvær ute, og det blir nok skyer og grått resten av dagen, sa vakthavende meteorolog Gunnar Noer tirsdag.

For ett år siden sto Bydrift til knes i overvann på Stakkevollvegen, nesten på dagen i dag. Noer forteller at kombinasjonen is og regnvær typisk for tiden vi er inne i nå.

– Når vi nærmer oss mars og april, er det ikke det blir mildere temperaturer samtidig som det ligger mye kulde i bakken. Da blir tette sluker og overvann, sier han

SLUDD: I løpet av onsdag vil regnet komme som sludd og snø, og det vil bli kaldere – men ikke nødvendigvis ekstremt glatt, ifølge meteorologen. Foto: Ronald Johansen

Gjør deg klar for slapseføre

Regnværet tirsdag skal endre seg til hvit nedbør i løpet av onsdag, først i form av sludd, så snø.

– Midt på dagen blir det lavere temperaturer og omslag til hvit nedbør. Det blir slapseføre på veiene. Senere skal det blåse opp en nordvestlig frisk bris, opp mot liten kuling, på kysten.

– Blir det glatt?

– Det er egentlig når det er kaldt og det blir litt mildere at det blir glattest i Tromsø. Når temperaturen synker sakte, trenger det ikke bli så glatt. Det blir nok ikke sendt ut farevarsel, sier Noer.

Søndag kan bli ukas værvinner

Torsdag vil vinden minke og det vil bli spredte snøbyger. Og på fredag gjør været et omslag, og det blir oppholdsvær og lite vind,

– Fredag kan bli en fin dag med lite vind og skyer. De henger høyt, men jeg tør ikke love at det blir oppsprekk i skydekket.

– Men blir det sol og skiføre i helga?

– Lørdagen blir grå med lett snøfall og mye og sur vind. Men søndagen – søndag blir kan bli ukas værvinner med lite vind og lange perioder med oppholdsvær. Da er det håp for en skitur i sola.