Rettssaken mot 22-åringen som er tiltalt for overgrep mot 75 barn startet mandag. Tirsdag begynte aktoratet å gå gjennom den omfattende mengden tilrettelagte avhør av de fornærmede og bevisføringen tilknyttet dem.

Første ut var fem fornærmede fra Salten-området – alle representert av bistandsadvokat Eirik Andre Simonsen.

Slik gikk han fram

Skype-logger og chatlogger fra en av de falske Facebook-profilene til den tiltalte, viser hvordan mannen har brukt samme metode for å tilegne seg bilder av flere av de fornærmede.

Mannen introduserer seg som ei 15 år gammel jente, samtalen dreier raskt mot det seksuelle.

Blant annet skal han ha forledet en av gutten fra Salten-området, som var 13 år da kommunikasjon mellom dem begynte, til å kle av seg og onanere for ham på Skype ved å love ham bilder av seg selv dersom han gjorde det.

«Ring meg og skli av deg trusa, så tar vi en titt», skrev han til gutten, da han ønsket å se bilder av den tiltalte før han gjorde som han sa.

Til sammen ble det utvekslet 20 bilder mellom 22-åringen og den fornærmede. Selv sendte 22-åringen 15 bilder av lettkledde eller nakne, unge jenter til 14-åringen. Han oppga at bildene var av ham selv.

– Ville få oss til å gjøre masse rart

Når det tok lang tid å få svar eller guttene ikke var villige til å dele bilder eller video av seg selv, begynte 22-åringen å mase. I chatteloggene er han svært pågående, manipulerende og grenser til aggressiv når han ikke får det han er ute etter.

– Han ville få oss til å gjøre masse rart. Han maste og maste og maste, sier en av de fornærmede i avhør med politiet.

Denne metoden brukte han på samtlige av de fornærmede, og illustrerer fremgangsmåten hans overfor en rekke av de 75 barna. Dette har 22-åringen selv medgitt i retten.