Oda Bjørnvold fra Tromsø har all grunn til å være fornøyd med innsatsen på Sommerlyst ungdomsskole de siste tre årene. På vitnemålet kan nemlig 16-åringen vise til toppkarakter i samtlige fag, i tillegg til full pott på begge våreksamenene. Totalt utgjør dette 17 seksere.

– Jeg har alltid vært litt «skolelys», er glad i skolen og har jobbet mye med det, forklarer hun.

Eleven forteller at hun stort sett har ligget på et snitt på 5,5, men har en innstilling om at det alltid er mulig å bli bedre. Hun gir også læremiljøet på Sommerlyst mye av æren.

– Jeg har vært veldig heldig med lærerne. Gode lærere er viktig for å oppnå gode resultater, sier hun.

Teknologi- og forskerklasse

Hun har nå søkt skoleplass i teknologi- og forskerklassen på Kongsbakken videregående skole, en realfagslinje som ble opprettet høsten 2015 med utvidet timetall og fordypning i matematikk og naturfag.

foto
FORSKER-VGS: Til høsten har Oda søkt plass i Kongsbakkens teknologi- og forskerklasse. Etter videregående vurderer toppeleven medisin- eller jusstudier.

Ekstra mye undervisning er ikke noe som skremmer den skoleglade 16-åringen.

– Det er jo ikke alltid jeg er like motivert, men har tenkt at skole er noe jeg får til, og noe jeg ønsker å være flink på.

– Har du kanskje et sterkt konkurranseinstinkt?

– Jeg er i hvert fall en elendig taper. Det har nok hjulpet, sier hun og ler.

Seksereleven har også gjort seg noen tanker om videre studier etter videregående, og at studieretningen ikke nødvendigvis trenger å bli innen realfag.

– Medisin høres spennende ut, så jeg har tenkt litt på det. Ellers synes jeg jusstudier også virker interessant, men det jeg synes er spennende nå trenger jo ikke å være det om tre år, sier hun.

Aktiv hverdag

Bjørnvold forteller at hun allerede på barneskolen gikk under kallenavnet «nerden», men avslører at hun stort sett bare bruker én time på lekser hver dag.

– Det kan hende jeg bruker litt mer tid på leksene enn mange, men jeg bruker muligens tiden litt mer effektivt, sier tromsøjenta.

Effektiv bruk av tiden kommer nemlig godt med, da Bjørnstad har en travel og aktiv hverdag på flere områder.

– Jeg går på dans mange timer i uken, går mye turer og henger med venner. Tidligere spilte jeg både fotball og piano, så jeg er ganske aktiv også utenom skolearbeidet, påpeker hun.

– Får du tid til å slappe av også?

– Jeg synes det deilig å kunne ta en frihelg på hytta, selv om det ikke blir så mye tid til det som man skulle ønske, slår hun fast.

– Ikke hverdagskost

Rektor Maria Holst ved Sommerlyst skole synes dette er en skikkelig gladsak, og meddeler at det faktisk er to 10.-klassinger som gikk ut av skolen med bare seksere i år.

– Dette er ikke hverdagskost, så vi på skolen synes naturligvis at dette er kjempestas, sier rektoren.

Hun understreker at det har vært et høyt snitt på årets kull generelt, men at dette er helt spesielt.

– Fortsetter de slik, kan de nok gjøre hva som helst videre, sier hun.