På dagens etappe over åtte timer tok det på kreftene å gå uten nok påfyll av matlagrene. Det fremgår av dagens rapport fra Grønlands-isen.

"Ann Sissel hadde en tung dag, mens Mona hadde en slitsom dag i går. Problemet består i å rekke å spise og drikke nok, når vi bare har 10 minutters pause og 50 minutters gange. Det er stram regi på pausene, og det er ikke tid til "small talk", her gjelder det å få inn næring".

For øvrig besto dagens etappe, som startet tidlig på natten Grøndland-tid, av en vakker soloppgang. Men ellers for det meste hvite omgivelser med lett snødriv i luften.

"Å gå fremst har i dag vært som å gå mot en hvit vegg, bare vindretninga gir hjelp til å korrigere kursen. Når sola kommer stigende opp av en slik enorm hvit flate, er det et fantastisk syn. Men det var også alt vi så til den i dag", rapporterer Ann Sissel Jenssen og Mona Mathisen.

Fortsatt mildt vær, gjør at ekspedisjonen på sin vei mot vest stadig snur døgnet mer "opp-ned". Kommende natt vil de legge av gårde allerede 00.30 (tidlig fredag morgen norsk tid).

Neste oppdatering fra jentene vil komme søndag kveld norsk tid.